FC Trias JO11-2 najaar (ontwikkeling)

De start van dit Team begon op onze eigen HSF huistoernooi. Daarvoor hadden we al een paar keer samen getraind, want ja het moet een team worden. Dit is dan weer belangrijk wil je in het nieuwe seizoen in de 2e klasse starten.

Na een paar kleine opstart problemen en langzaam gewenning aan elkaar konden wij al gauw details zien dat er zeker een team te vormen was van deze 8 jongens die allemaal willen voetballen. Hoe mooi is dat voor de trainer met de daarbij horende staf om dit te zien ontwikkelen. Want ja, ook bij de staf moet het onderling klikken, maar als je ziet dat de 8 boys het voetbal zo oppakken en serieus nemen dan ga je daar natuurlijk vanzelf in mee.

Bekerwedstrijden/Oefenwedstrijden: Na de zomervakanties begonnen we weer aan onze trainingen waar ook iedereen fanatiek aanwezig was. Normaal zou je denken, eerst er maar eens langzaam in komen en het ritme vinden, maar niets is minder waar. Het leek wel automatische gewenning.

Helemaal top voor de staf natuurlijk, want ja de beker en oefenwedstrijden waren al gepland en de 8 boys hadden er zin in en konden eigenlijk niet meer wachten. We willen voetballen kregen we vaak te horen en zelfs tijdens deze wedstrijden was de gretigheid te horen en te zien.

De eerste bekerwedstrijd werd dan ook ruim gewonnen met dubbele cijfers, maar dat neemt niet weg dat er nog werk te doen was als team. De andere 2 bekerwedstrijden  werd er 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Maar voordat we de competitie wedstrijden zouden in gaan hadden we nog 2 oefenwedstrijden die we allebei verloren tegen Vreden en onze eigen JO11-3. Daarbij aantekenend dat we niet als compleet JO11-2 team konden aantreden. Maar toch. Het mooie daarvan was, als je verliest kun je er wel degelijk wat van leren. Dit zouden we later terug zien, wat normaal is, want het heeft tijd nodig.

Competitie wedstrijden: Na de verloren oefenwedstrijd tegen onze eigen JO11-3 waren de 8 boys er klaar voor. Mede door de prikkel die ze hadden gekregen. Een compliment naar het team JO11-3. Je moet natuurlijk nooit je tegenstander onderschatten ook al spelen er ander factoren een rol bij ons op dat moment. Hoe gaan wij ermee om als Team.

Nou dat hebben we geweten, want onze eerste tegenstander was meteen een pittige waarvan we van te voren hadden ingeschat dat deze boven in zouden meedraaien. We speelden gelijk tegen een ploeg met 3 verse wissel spelers en veel 2e jaars E spelers. We wisten natuurlijk dat we dit jaar tegen veel 2e jaars spelers moesten aantreden en dus een mooie uitdaging voor ons als team.

Van de eerste 3 wedstrijden werd 1 gelijk, 1 verloren en 1 winst, waarvan de verloren wedstrijd zichtbaar was waar het aan lag. Dit kreeg de trainer ook nog te horen van de 8 Boys voor aanvang van de training. Daar kun je dus mee verder. Dit was dan weer een mooie gelegenheid om tegen onze eigen JO11-1 te gaan oefenen. Ook hier zagen we weer dezelfde dingen in terug komen waardoor we ook behoorlijk aan onze broek kregen. Niet erg als je er maar van leert. Tijdens de trainingen speelden we al meerdere keren kleine partijtjes tegen onze eigen JO11-1 die we ook naar ons toe konden trekken, maar wel onder iets andere omstandigheden.

Dit was een mooie opsteker voor de komende competitie wedstrijden waarvan we er 2 verloren, 1 gelijk en 3 wonnen. Daarin zagen wij niet alleen, maar ook de TC van FC Trias en niet te vergeten de trouwe supporters, ouders, opa’s en oma’s hoe onze 8 boys lieten zien waartoe ze in staat waren. Hier kunnen we gewoon heel kort en krachtig over zijn. Gewoon kei goed.

Ook gezien de eindstand in onze competitie. Plek 4 maar met daarbij het belangrijkste de ontwikkeling van de 8 boys in blue. De trainer had dit niet zo ingeschat en heeft dit ook verteld aan de 8 boys die natuurlijk met glimmende ogen zaten te luisteren en te glimlachen. Mooi toch. Daarbij moeten er wel gezegd worden dat ook alle Boys van andere teams die bij ons hebben ingevallen ook een steentje hebben bij gedragen aan de ontwikkeling.

Maar natuurlijk hadden we nog een zaalvoetbaltoernooi in de spoorzone. Ook daar hebben we weer kunnen  genieten van een mooie pot voetbal van de boys in blue. Helaas kwamen we net te kort om een finale plaats af te dwingen, maar ach wat maakt het uit als je deze boys ziet voetballen samen.

Afsluiting: Bedankt 8 boys in blue, waarvan er 1 naar de winterstop bij de JO11-1 aansluit en er 2 boys in blue aansluiten bij JO11-2. Ontwikkeling. En niet te vergeten de staf van de JO11-2, de TC van FC Trias en ouders.

Op naar een nieuw en een sportief en gezond seizoen in 2018.

RC

 

Scroll naar boven