FC Trias JO11-3 “Als alles tegenzit……..zijn we op ons best!”

DZSV JO11-3 vs FC Trias JO11-3
11 maart 2017, eindstand: 1-8

FC Trias JO11-3 “Als alles tegenzit……..zijn we op ons best!”

Mogen we -met al ons positivisme- ook eens een keertje klagen? Is ook wel eens fijn…..
Even lekker zeuren over de niet vlekkeloos verlopen aanloop naar een 3-punten verzilvering uit tegen DZSV JO11-3 te Dinxperlo. Jawel: 3 punten!!!
Maar goed: ook een keer kritisch de verbeterpunten benoemen, dat was de insteek van dit verslag.
Dan hebben we het natuurlijk niet over de afgelopen wedstrijden en de noeste arbeid die hierin gestoken is. Al dit moois hebben we allemaal gezien op het veld of kunnen lezen in de verslagen van afgelopen weken. Nee: hier kunnen we niet of nauwelijks kritiek op hebben. We gaan het vandaag hebben over die kleine dingetjes die o-zo belangrijk zijn in de aanloop van een wedstrijd. Als díe niet kloppen……… Leest u maar mee. Komt ie (pas op: ‘zuur verslag’):

– Wekker: 06.00 uur. Eerste tegenvaller: eerder opstaan dan doordeweeks.
– Aanwezig: 07.15 uur. Hups: de koude technische ruimte in voor de wedstrijdbespreking.
– “Syntax error,” of in ieder geval: de computer laat ons tot 2 maal toe in de steek
– Whiteboard dan maar? Helaas: geen stiften….
– In de tas? “Altijd bij me,” aldus Roy. Zul je zien: vandaag niet!

Tja, wanneer het tegenzit, zit meteen ook álles tegen!
Op hoop van zegen richting Dinxperlo. Niemand die het zei, maar je zag het iedereen denken: “als dit een voorbode voor de wedstrijd is?” Maar het gaat nog verder…..

Door alle vertraging, net op tijd voor het inspelen. Hadden we al vermeld dat we de keepersverantwoordelijkheden uit handen moesten geven en rekening moesten houden met een liesblessure? Om niet eens te spreken over die ene sok -maat 44- waar we ons geen raad mee wisten. Zoiets draag je de hele wedstrijd met je mee en begint te knagen en te knagen en te knagen…..
Kortom: alle signalen stonden op rood. Wie kon verantwoordelijk worden gehouden voor zoveel onheil? Ook die vraag bleef onbevredigend onbeantwoord. Konden we er ook nog wel bij hebben!

Fluitsignaal: start wedstrijd! Zul je zien en ja hoor: een matige start viel ons ten deel om vervolgens na 6 minuten de score te zien verlopen via (en ik ga ze allemaal uitschrijven!): 0-1, 0-2, 0-3, Rust, 0-4, 0-5, 0-6, 1-6, 1-7 en 1-8 waarmee de wedstrijd werd afgefloten. Ook nog niet eens met dubbele cijfers! Maar erger: zelfs de score voor de groepsapp moesten we zelf bijhouden ondanks subtiele signalen richting publiek. Omwille van de goede lieve vrede gaan we hier nu geen halszaak van maken (maar het laatste woord is hier nog niet over gesproken, dat zult u -trouwe lezer- begrijpen……)
We snappen inmiddels: winnen is niet zaligmakend, het went snel en het smaakt naar meer. Winst blijkt een enorme beproeving voor tevredenheid (bestaat dat eigenlijk wel in voetbal: tevredenheid?)

Maar even heel eerlijk hé? Na zulk een ‘martelgang’ richting deze wedstrijd: wat een prachtige beloning voor al die weken tomeloze inzet, training, evaluatie, bespreking en vooral positiviteit! Dan laat die kleine dingen maar lekker misgaan. Onze jongens laten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Geen aandacht aan geven: alles wat je aandacht geeft groeit namelijk. Dus wél onze jongens, het team en daardoor de score in de competitie: alles groeit door de juiste aandacht! Fantastisch om te zien!! De eerste punten zijn binnen: TOP!!!!

Persoonlijke noot:
Toch fijn dat we dit verslag nog een beetje positief kunnen afsluiten…….én kunnen doorzetten in het volgende verslag over de wedstrijd van volgende week.
Live bijwonen? Dat kan! za. 18 maart thuis tegen AZSV JO11-3!

Scroll naar boven