Trias 4 laat punt(en) liggen in Hengevelde

Trias 4 had vanmorgen de lastige uitwedstrijd tegen naaste concurrent WVV ’34 3 uit Hengevelde. Thuis had men hier enkele weken geleden nog afgetekend van verloren, dus er viel wat recht te zetten. TD Kruukke had voor de gelegenheid beschikking gekregen over Ewoud Schutte en Mike Oonk en daarmee was er voldoende spelersmateriaal, om de opstelling-legpuzzel weer in elkaar te leggen.

Onder prettige zonnige voorjaarsomstandigheden, begon Trias scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. De aanvangsfase speelde zich voornamelijk op het middenveld af en over en weer werd mondjesmaat de aanval gezocht.
Na twintig minuten betaalde zich het harde werken aan zijde van Trias 4 uit en tekende men voor de
0 – 1. Bij een aanval over rechts, legde Maarten de bal goed breed en deze kon door invaller Ewoud binnen worden geschoten.
Trias 4 greep hierop gelijk weer het initiatief en ging op zoek naar een ruimere voorsprong. Lange tijd maakte men hierop, met name door veel inzet en werklust, wel aanspraak. Maar langzamerhand kwam de thuisploeg beter in het spel en met het rustsignaal in zicht, kwam men toch langszij. Hierbij werd men behoorlijk geholpen door de scheidsrechter.
In verband met ziekte van de aangewezen scheidsrechter, had WVV ’34 een invaller weten te regelen. Deze man was niet de authentieke thuisfluiter, zoals te verwachten zou zijn. Maar door zijn te kort aan loopvermogen en vooral gebrekkig gevoel voor de wedstrijd, floot hij voor beide teams een abominabel slechte wedstrijd. Toch leek de thuisploeg hier iets minder onder te lijden.
Dit resulteerde er ook in, dat een paar minuten voor rust de thuisploeg een penalty cadeau kreeg. Erik kreeg de bal binnen het strafschopgebied vanaf anderhalve meter tegen zijn onderarm gestift. Een schoolvoorbeeld van aangeschoten hands, maar voor de scheidsrechter reden genoeg voor een strafschop. De aanvoerder liet vervolgens keeper Niels volslagen kansloos en schoot de gelijkmaker feilloos binnen.

De tweede helft begon, zoals de eerste gestopt was. De thuisploeg pakte het initiatief en Trias loerde op de counter. En ondertussen werden beide teams aanhoudend getrakteerd op de wispelturige beslissingen van de scheids.
Maar waar de eerste helft het middenveld en de verdediging van Trias goed georganiseerd stond, werden er nu meer fouten gemaakt en was er meer balverlies. Met name door enkele omzettingen na de rust, was het in de beginfase toch zoeken en was de organisatie even weg.
WVV’34 profiteerde hier genadeloos van. Bij balverlies van Trias op het middenveld, werd in overtal snel de counter opgezocht. Beheerst werd keeper Niels uitgespeeld en na vijftig minuten spelen stond de 2 – 1 op het bord.
Trias 4 leek toch wel wat geschrokken van de snelle voorsprong van de thuisploeg, want WVV ’34 kreeg nu toch wel de overhand. En daarbij leek het een geruime tijd, dat men deze voorsprong verder uit zou breiden. Echter enkele grote kansen werden vakkundig om zeep geholpen.

Een kwartier voor tijd was er voor Trias 4 toch wel het teken, om alles op alles te gaan spelen. Achterin zou men één-op-één gaan spelen, om zo de volle druk op de tegenstander te kunnen zetten. Dit leek zijn vruchten af te gaan werpen. Trias creëerde enkele goede kansen en ook vanuit meerdere corners wist men voor gevaar te zorgen. Echter was daar telkens de prima keeper, die een gelijkmaker voorkwam.
Vijf minuten voor tijd kwam er een einde aan het slotoffensief. Aanvoerder Wilfred werd ten onrechte met geel naar de kant gestuurd. Na wederom een discutabele beslissing van de scheidsrechter, besloot hij op een correcte wijze verhaal te gaan halen (‘Wannear goa’j noo ‘es consequent fluit’n man ..!). De scheidsrechter hield hier toch een andere mening op na en stuurde de gelouterde middenvelder van het veld. Uit voorzorg werden in de verre omtrek vrijhangende vuilnisbakken en straatmeubilair veilig gesteld, echter tot verdere ongeregeldheden kwam het niet.
Met een man minder, leek het verzet van Trias gebroken en zo kabelde de wedstrijd richting het eindsignaal.

Lange tijd had Trias 4 nog zicht mogen houden op een puntje, echter na negentig minuten stond men toch met lege handen. Wederom drie punten verlies tegen WVV ’34 3, waar men deze morgen wellicht toch een puntje had verdiend. Snel vergeten en weer volledig opladen richting de wedstrijd van komende zondag. Dan volgt er eindelijk weer een thuiswedstrijd. Om 09:00uur wordt er op ’t Huitinkveld aangetreden tegen Rekken 2. Vooral nu kan men hierbij weer alle mentale steun vanaf de kant gebruiken.

Scroll naar boven