FC Trias JO11-3 “Iedereen bedankt voor dit prachtige seizoen!”

FC Trias JO11-2 vs FC Trias JO11-3
20 mei 2017, eindstand: 5-2

FC Trias JO11-3 “Iedereen bedankt voor dit prachtige seizoen!”

Het beste voor het laatst bewaren. Dat is waar we allen op hoopten. Aan het affiche heeft het niet gelegen: twee topteams van eigen bodem. De E2 tegen de E3. Een sportieve krachtmeting die op verschillende terreinen zou plaatsvinden: op spel, op inzet, op concentratie, op ontwikkeling, qua fysiek en uiteindelijk ook op punten. Over deze laatste kunnen we kort zijn: de punten zijn bij Trias gebleven!

Het spelverloop was duidelijk in het voordeel van de E2. Onze jongens bleken toch net iets teveel ontzag te hebben voor de tegenstander. Winst of verlies zou niets meer doen veranderen aan de stand op de ranglijst, maar dat heeft ons eerder ook nooit in de weg gestaan. Stond de eer dan op het spel? Nou nee. Daarvoor hebben beide teams het afgelopen seizoen te mooie dingen laten zien. Dit keer was het gewoon de spanning, of althans: het gebrek er aan. Soms is dat goed, soms wat minder. Wedstrijdspanning hebben we het dan over hé?

Enorme opsmuk hing er rond deze wedstrijd, net echt! Echter niet vreemd: de propaganda-machine ronkte alsof het een lieve lust was. De spanning in aanloop naar deze wedstrijd werd met de dag heviger en ja, zelfs voelbaar: het knetterde, het vonkte, het smeulde en het dampte waarbij de geur van ‘sweet victory’ al in de lucht hing. Klaar om opgesnoven te worden! Op de dag zelf was van dit alles weinig meer te merken……

Toch raar wanneer je weet dat er in de wandelgangen werd gesproken van de ‘strijd der strijden.’Ook werden er krachttermen gebezigd als ‘de dood of de gladiolen’ en zelfs een verwijzing naar een jaarlijks Spaanse titanenstrijd is ons niet bespaard gebleven. Kortom: verwachtingen waren gewekt. Tja, dan valt de praktijk altijd mee: één-en al vriendelijke woorden, amicaliteit en verbroedering……
Ook op het veld tussen beide teams ging het er sportief aan toe. Uiteraard gaat dit dan toch een beetje ten koste van al dat “Gogme, Grinta en Aplomb” waar we de rest van het seizoen zo verwend mee zijn geweest. Misschien was het gewoon op, net als die wedstrijdspanning. Goed gedoseerd over het gehele seizoen, zullen we dan maar zeggen!

Aan de andere kant: er viel ook weinig meer te bewijzen, toch? Daarvan zijn we allemaal getuige geweest! En vergis je niet: daar hebben we allemaal een steentje aan bijgedragen. Van ouders, familie en overig publiek tot dezelfde ouders, familie en publiek van onze tegenstanders in deze competitie. Alle vrijwilligers in en op het veld en niet te vergeten: u als lezer!
Bij deze dan misschien ook een goed moment om even stil te staan bij de aller-belangrijksten van dit seizoen:

Normaliter noemen we geen namen in deze verslagen, we kunnen immers niet allemaal scoren nietwaar? Maar een speciaal woord van dank is in deze wel op zijn plaats richting Roy en Mike als toegewijde trainers/coaches van onze jongens. De een nog met de jeugd zichtbaar op het gezicht, de ander: iets minder jeugdig (sorry Roy), maar nog steeds met een niet-aflatende jeugdig enthousiasme!
Anyway: beiden toegewijde voetbalprofessional als je het mij vraagt.

Last but not least: onze toppers, onze helden en onze kampioenen. Of ze nu winnen of verliezen! Een hele diepe buiging naar jullie, onze jongens van FC Trias JO11-3 seizoen 2016/2017: GIJS, GABRIËL, TJEBBE, KYAN, LEROY, SIL, PEPIJN en JAIMY! Bedankt voor dit prachtige seizoen!

(stilte)

Om nog even lekker na te genieten, uit te voetballen en na te praten spelen we nog twee toernooitjes ter afsluiting van dit seizoen: zaterdag 27 mei in Silvolde en de week erop, 3 juni in Aalten. Lekker relaxed, zonder competitiespanning het toernooi in………. Van deze jongens gaan we nog veel, heel veel horen!

SUCCES!

Scroll naar boven