FC Trias JO13-1G – Global Cup

Onder bijzonder fraaie weersomstandigheden werd door FC Trias JO13-1G op Hemelvaartsdag deelgenomen aan het toernooi om de Global Cup van de Beuningse Boys te Beuningen. Een sterk bezet toernooi waaraan werd deelgenomen door teams uit de 2e en 3e divisie en hoofdklasse. FC Trias was ingedeeld in poule B met SV Bedum uit De provincie Groningen, BVV Barendrecht, DESK uit Kaatsheuvel en het team van Beuningse Boys. In poule A zaten Fc Amsterdam, Union uit Malden, Unicum uit Lelystad, VV Baronie uit Breda en Reusel Sport uit Reusel provincie Noord Brabant. Een goede start op een toernooi is belangrijk.

En een goede start was er. In de eerste wedstrijd werd een 1-0, ietwat gelukkige, overwinning geboekt tegen het sterk ingeschatte SV Bedum. De twee daarop volgende wedstrijden tegen achtereenvolgens BVV Barendrecht en DESK eindigden in een gelijkspel. Beide gelijkmakende tegendoelpunten vielen in de slotminuten. In de hoop een goede klassering in de poulefase neer te zetten werd vol goede moed de laatste poulewedstrijd ingegaan. Helaas pakte dit anders uit en ging de wedstrijd tegen Beuningse Boys kansloos verloren met 5-0. Door dit resultaat eindigde men op de 3e plaats in de poule,en betekende het dat er gestreden diende te worden om plaats 5 t/m 10. Vier wedstrijden van 20 minuten in combinatie met de warmte eisten hun tol. Kleine blessures speelden op en noodzakelijke aanpassingen op diverse posities moesten doorgevoerd worden.

In de kruisfinale moest men het opnemen tegen Unicum. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel waardoor penalty’s de beslissing diende te brengen. Hierin bleek Unicum de gelukkigste. Nog eenmaal oppeppen voor de laatste wedstrijd van dit toernooi om de 7e en 8e plaats. Wederom was DESK de tegenstander. Een 1-0 overwinning betekende de 7e plaats.
Het prima georganiseerde toernooi werd uiteindelijk gewonnen door FC Amsterdam die in de finale te sterk bleken te zijn voor SV Bedum waarvan FC Trias in de 1e wedstrijd wist winnen…

Scroll naar boven