FC Trias JO11-3 “Oppermachtig op de grond……verslagen in de lucht!”

FC Trias JO11-3 vs Grol JO11-2
1 april 2017, eindstand: 1-5

FC Trias JO11-3 “Oppermachtig op de grond……verslagen in de lucht!”

Een week geen verslag betekent niet dat er op de 25e maart tegen Longa ’30 niet gevoetbald is. Maar soms, heel soms zijn er van die wedstrijden waarbij woorden tekort schieten….., daar waar de tegenstander aan het prijsschieten was. Een haarscheurtje in de verder kreukvrije reputatie van onze jongens.
Is geweest, klaar, kun je niet meer veranderen, maar: de kans op herhaling kunnen we wellicht voorkomen!? Tuurlijk, herkansing thuis tegen Grol JO11, de nummer 6 van de competitie!

En een herkansing werd het! Sjesus: met militaire precisie werd de gehele eerste helft gespeeld alsof het landsbelang op het spel stond.
– Alle duels: vol er in!
– De dekking: alsof Grol zich continue geschaduwd zag. Paranoïde werden ze ervan!
– Het samenspel: een continue wals van aantrekken (lees: aanbieden) en afstoten (lees: lanceren)!
– De inzet: enorm, een ij-ze-ren discipline!
– …vul maar in!
———————————————————————————— +
Kortom: fantastisch voetbal tegen een sterke (2e-jaars) tegenstander!
Onze grondtroepen waren heer-en-meester. Het was enkel een kwestie van tijd eer dat we de overwinning met overmacht zouden binnenhalen als gevolg van immer aanhoudende vernietigende aanvallen. Vrijwel de gehele eerste helft waren onze jongens aan het bivakkeren op de helft van Grol.
Ondanks dat vele aanvallen sneuvelden in het zicht van de haven, hielden we dapper stand wanneer de stormtroepen van Grol poogden ons land over te nemen.
Maar ja, met zoveel overwicht (van onze zijde) komt er dan toch ook weer het aloude cliché voorbij als: ‘voetbal is oorlog.’

En dan is álles geoorloofd: Niet gemeen, niet vals en niet onbegrijpelijk. Geconfronteerd met zoveel tegenstand over land toonde Grol zich een geslepen strateeg in het benutten van:…….het luchtruim!
Slim! Een jaar ontwikkelvoorsprong, lengte en fysiek maakten het verschil in de Tweede helft.

Als mortiergranaten vlogen de ballen door de atmosfeer. Met name in de minuten 40-45 raakten enkelen doel , anderen werden -met gevaar voor eigen leven- gekeerd. Ons spel op de aardbodem bleef subliem, maar ja: daarboven, daarboven zit ons spel (nog) niet. Daarvoor ontbreekt het ons (nog) aan een jaar ontwikkeling, lengte en fysiek. Evolutionaire zaken die je niet kunt versnellen.
Oneerlijk? Mwah, je kunt het ook zien als een compliment: dat het spel door onze opponent noodzakelijkerwijs verlegd moest worden naar het luchtledige waar alleen zij (door lengte en fysiek) aanspraak op konden maken. Daar waar doorstrijden op de vaste grond onherroepelijk zou leiden tot een nederlaag van deze zelfde ploeg uit Groenlo.

De gehele wedstrijd in één zin: “Oppermachtig op de grond, verslagen in de lucht!”
Dan ook even geruststelling in één zin: “De slag verloren, maar niet de strijd!”
Dit laatste werd na de wedstrijd bemoedigend bevestigd door de leiding van Grol: mooie woorden, een mooie analyse en mooie complimenten! Wat ze zeiden? Ik heb het voor u opgeschreven en u heeft het net gelezen!
Grol: bedankt voor het schrijven van dit verslag! Een mooier compliment kunnen we ons niet wensen!

Volgende week: 11.00 uur uit(geslapen) tegen Meddo SC JO11-1!

Scroll naar boven