FC Trias JO11-3 “Progressie, ……..een tweeluik: Deel 2!”

FC Trias JO11-3 vs FC Winterswijk JO11-2
4 maart 2017, eindstand: 1-6

FC Trias JO11-3 “Progressie, ……..een tweeluik: Deel 2!”

Bent u er nog?
In dit verslag: Deel 2 van het vergelijk tussen twee wedstrijden die 2 weken uiteen liggen.
Is er progressie geboekt? En, zo ja: op welke fronten? De eindstand is immers een 1-6 verlies! Dat vraagt om een diepgaande analyse en die krijgt u!
Leest u mee in Deel 2 van het tweeluik rondom progressie: het verslag van de thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk JO11-2:

Veel was hetzelfde: het tijdstip, de locatie en het jeugdveld. Kans op herhaling van de vorige wedstrijd? NEEN!
Waarom niet? Omdat we uit iedere wedstrijd lering trekken voor de wedstrijd die komen gaat. Enneh: vandaag hebben we een bijzondere: uit tegen de E2 van FC Winterswijk. Afgelopen seizoen tot tweemaal te sterk voor ons op het veld, maar: óók tweemaal de schlemiel in meer recentere onderlinge duels. Deze waren weliswaar in de zaal, maar dit zegt ook veel over de kwaliteiten en het spel! Met kort dekken houden we druk, hebben we het betere spel en spelen we de tegenstander zoek.

Even terug naar de wedstrijdbespreking. Wat ging er de vorige keer goed? Wat kan er beter?
Hebben we alle vragen gehad? Zijn we scherp? Hebben we er zin an?
Driewerf: JA!!!
Ook nu sluiten we de wedstrijdbespreking af met het credo: “Winnen doe je samen, maar nooit zónder inzet!”

Gespannen koppies -van beide kanten- het blijft een derby!
Het kan niet anders gezegd worden: we zijn de betere partij. Zeker de eerste fase van de eerste helft. De 1-0 is dan ook dik-en-dik verdiend. De revanche die FC Winterswijk vervolgens haalde had wat weg van een snelle zaalvoetbalgoal. Oké, niet mooi, maar goed: we staan weer gelijk. Nu blijven focussen en herpakken. Dat gaat eigenlijk best redelijk, maar hoe lang houden we dit vol?
Het uitblijven van de 2-1 leidt tot mentale haarscheurtjes die zich steeds duidelijker in het spel van onze jongens manifesteerden…… was FC Winterswijk beter (of gewoon ouder/ervarener)? Moeilijk te zeggen. Misschien een beetje van beiden. Feit was wel dat de verdediging van Trias het steeds zwaarder kreeg maar zich hierin kranig verweerde. Onze voorhoede werd hierdoor minder vaak bereikt, ondanks moedige, rustig opbouwende pogingen tot aan het laatste fluitsignaal! En DAAR zit ‘m de progressie: ondanks een (vertekende) uitlopende achterstand tot 1-6 bleven onze jongens strijden, voerden ze de opdrachten uit zoals gegeven, bleven ze voetballen en behielden ze de inzet en concentratie tot en met de penalties!!!
Verlies? Ja, in punten. Winst? Jazeker: in getoonde inzet en groei in mentale weerbaarheid!

Diegenen die beide wedstrijden hebben bijgewoond weten het al lang en hebben deze verslagen niet nodig:
Op alléén voetbaluitslagen zal men de ontwikkeling van onze jongens nooit zien, maar u leest: hij is er!!!
Sterker: deze zet zich onverminderd voort en voort en voort! Het is dan ook niet de vraag “óf” dit ooit verzilverd wordt in wedstrijdpunten, maar “wanneer?”

Ook een ontwikkeling bijwonen?
Uw volgende kans: za. 11 maart 8.30 uur uit tegen DZSV JO11-1 te Dinxperlo!

Scroll naar boven