FC Trias JO11-3 “Progressie, ……..een tweeluik: Deel 1!”

FC Trias JO11-3 vs SDOUC JO11-1
18 februari 2017, eindstand: 2-5

FC Trias JO11-3 “Progressie, ……..een tweeluik: Deel 1!”

Twee verslagen in één week: 1 van 2 weken geleden (18 februari) en in deel 2: die van afgelopen weekend (3 maart).
Waarom? Progressie laat zich het beste beschrijven wanneer je 2 momentopnamen -die qua tijd 2 weken uiteen liggen- naast elkaar vergelijkt.
In dit verslag: de uiteindelijk eerste competitie-thuiswedstrijd van 2017 tegen SDOUC JO11-1 uit Ulft.

Doordat de eigenlijke eerste uitwedstrijd tegen FC Eibergen afgelast was, wordt de kick-off van het seizoen ná de winterstop op eigen jeugdveld gehouden. We hebben er allemaal zin an: de jongens, de wedstrijdleiding, de ouders, maar ook SDOUC……, dat werd snel duidelijk!

Maar even terug, heel even terug…….
Met ingang van dit seizoen houden we -voorafgaand aan iedere wedstrijd- een wedstrijdbespreking.
In de technische ruimte worden met behulp van een flitsende Powerpoinpresentatie alle ins-and-outs getoond, gedeeld en toegelicht waar we ons voordeel mee kunnen doen. Denk hierbij aan: een korte terugblik op de voorgaande wedstrijd (in dit geval: het zaalvoetbaltoernooi aan de Spoorzone), algemene mededelingen rondom Trias (trainingen, activiteiten, e.d.) en uiteraard: een voorbeschouwing op de tegenstander van vandaag: SDOUC JO11-1. Naast afspraken rondom standaardsituaties, wordt de opstelling kenbaar gemaakt en (last-but-not-least) worden de belangrijkste aandachtspunten herhaald. We sluiten af met het credo: “Winnen doe je samen, maar nooit zónder inzet!”

Een mooi slotakkoord van een druk bezochte, maar rustig verlopen wedstrijdbespreking. Dit is noemenswaardig en een compliment voor iedereen die er bij was: zowel de jongens als de ouders (die deze bespreking mochten bijwonen) luisterden aandachtig. Dank daarvoor! Dat belooft veel goeds voor de wedstrijd………..

Maar, zoals eerder opgemerkt: ook SDOUC had er zin in!
Een zeer matig begin vanuit Trias-zijde mondde als snel uit in een achterstand die enkel te verklaren was aan een gebrek aan scherpte en inzet. Juist díe dingen waarvoor herhaaldelijk gewaarschuwd wordt. Zo ook in de rust en ‘Jawel:’ de inzet en scherpte was er weer!
Een zeer noemenswaardige tweede helft werd afgespeeld met mooie combinaties aan beide zijden. Een gelijkwaardige tegenstander en een wedstrijd waar veel meer uit te halen was. Helaas was de resterende tijd daarvoor te kort. Samenvattend kun je stellen dat (met name gebaseerd op de eerste helft) het volgende credo eveneens klopt: “Ook verliezen doe je samen, zéker zonder inzet!” Harde woorden, maar leerzaam.

Positief gesteld: ondanks de 2-5 nederlaag bood met name de tweede helft een mooi perspectief voor de volgende wedstrijd: thuis tegen FC Winterswijk JO11-2.
Laten we dit maar eens gaan vergelijken……….te lezen in Deel 2 van dit tweeluik………….

Scroll naar boven