FC Trias JO12-1 op de schop

Tja, dan begin je aan een team te bouwen dat uitkomt in de hoofdklasse, waarvan je voor de tijd al een inschatting maakt dat het hoogstwaarschijnlijk tijdens de winterstop op de schop kan gaan.

Natuurlijk vraagt iedereen zich af, inclusief wij als staf, doen we er goed aan.

Maar zo als alles begint het met de voorbereiding, want ja we kunnen wel denken en inschatten dat het team op de schop gaat, maar we moeten het ook nog maar even doen en zeker de spelers.

Begin van het seizoen hadden we eerst een toernooi met een paar pittige tegenstanders en toch wisten we deze winnend af te sluiten.

Daarbij konden we beroep doen op alle spelers die we op verschillende posities lieten voetballen.

In het begin kregen we hierover vragen, maar al heel gauw werden die niet meer gesteld omdat alle spelers het succes beleefden dat ze eigenlijk wel op meerdere posities goed speelden.

Het mooie daarvan was dat later in het seizoen sommige spelers zelfs vroegen om een keer op een positie te voetballen dat wij niet hadden voorzien.

Dit werd natuurlijk steeds meer een uitdaging voor ons om alle spelers wel de uitdaging en prikkeling te kunnen bieden om zich door te ontwikkelen.

Natuurlijk kwamen we die uitdaging wel degelijk tegen tijdens de competitie wedstrijden.

Daar hebben wij, maar zeer zeker de spelers mee te maken gehad en niet alleen puur voetballend, maar ook wat er vanaf de zijlijn kwam.

Daarbij moeten we zeggen dat onze supporters zich netjes hebben gehouden, wat natuurlijk alleen maar positief door werkt op hun jongens in Blauw.

Hier konden wij natuurlijk ook mee verder en dit was dan naar een paar mindere trainingen en 1 slechte wedstrijd gespeeld te hebben hadden we hiervan geleerd.

Dit werd op een sportieve manier recht gezet met een paar fanatieke trainingen en kei goede wedstrijd waarin we ook nog de winst pakten en de nul hielden. Hoe mooi is dat!

Ondertussen waren we al bezig samen met de TC om te kijken wie en hoeveel spelers een stap zouden kunnen maken naar een andere uitdaging en ontwikkeling.

Het einde van de competitie voor de winterstop naderde waar we een keurige en stevige 2de plek hadden bereikt en misschien nog wel meer verdiend hadden.

Zo gezegd zo gedaan, er kwamen 5 spelers van de 10 in aanmerking die om de stap te maken.

Dus de JO12-1 ging op de schop. Nu kun je je natuurlijk af vragen of dit verstandig is, maar wij weten en zien het inmiddels.

Dus er moest voor en na de winterstop een nieuw team JO12-1G op de schop. Dit loopt inmiddels heel aardig kunnen we je vertellen na onze eerste competitie wedstrijd na de winterstop en waar we ontzettend trots op zijn.

Andere spelers staan op en laten zien waar toe ze in staat zijn. Daarbij is tijd en vooral geduld heel hard nodig.

Daarbij de steun en vertrouwen van spelers, TC, ouders en anderen meegenomen.

Ook het seizoen na de winterstop kan het team op de schop gaan, maar eerst gaan we lekker fanatiek voetballen met daarbij en heel belangrijk veel plezier.

Iedereen bedankt en kom gerust eens kijken bij de wedstrijden. Dit vinden de spelers en speelsters erg leuk.

 

Groet van de Coach.

 

 

Scroll naar boven