FC Trias JO12-2G pakt titel in spannende topper tegen VIOD

Trias JO12-2G is kampioen! Op zaterdag 11 mei 2019 behaalde de ploeg in de topper tegen VIOD met een 2-1 overwinning het kampioenschap binnen. Het was een prachtig scenario. Op de laatste speeldag: de nummer één tegen de nummer twee. Trias had drie punten voorsprong op de ploeg uit Doetinchem en had aan een gelijkspel voldoende om de titel binnen te slepen. De spanning voorafgaande aan de topper was groot. In de spelers-App vertelden de spelers elkaar hoe zenuwachtig ze waren. En de spanning bleef, tot de laatste minuut.

Trias begon goed aan de wedstrijd. De thuisploeg legde beter spel op de mat dan VIOD, dat zich voor deze wedstrijd had versterkt met een speler van JO13-1 en de keeper van JO13-2. In de 25ste minuut kwam Trias verdiend op voorsprong door een treffer van Thomas Wiggers. Dit was tevens de ruststand.

VIOD vocht voor de laatste kans en ging in de tweede helft furieus van start. Dit resulteerde meteen in de gelijkmaker: 1-1. Trias liet zich niet van de wijs brengen en bleef hard werken en vooral goed voetballen. Het was een open tweede helft, met kansen aan beide zijden. De spanning bleef volop aanwezig, vooral bij het publiek, dat in grote getale op deze wedstrijd was afgekomen en met spandoeken en toeters de thuisploeg aanmoedigden. In de laatste minuut zette Tom Willemsen met een prachtig schot de 2-1 op het scorebord en kon het feest losbarsten. Trias JO12-2G kampioen!

Trias JO12-2G, een team met drie jongens en acht meiden, kan terugkijken op een prachtig seizoen. Een seizoen ook met vele spannende wedstrijden, zoals de 5-4 overwinning tegen Ulftse Boys JO12-1, waarbij de winnende treffer pas in de laatste seconde viel. Maar ook de 4-2 overwinning op FC Winterswijk en de 4-6 winst bij Gendringen, waren echte ‘billenknijpers’.

 

Klik op onderstaande foto/link voor meer foto’s:

Scroll naar boven