Djayden gaat naar De Graafschap!

Regelmatig staan er op zaterdag scouts van BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties) of de KNVB op ’t Huitinkveld te vinden. Zij struinen de velden af op zoek naar de toekomstige Frenkie de Jong of Donny van de Beek. Die zoektocht blijft echter niet alleen beperkt tot behendige veldspelers want de BVO’s hebben natuurlijk ook goede keepers nodig. Zo viel de doelman van onze O11-1, Djayden van Zutphen, op bij de scouts en werd hij uitgenodigd voor een stage bij de Graafschap. Daarbij viel Djayden zodanig op dat hij na de zomer het donkerblauw van FC Trias inruilt voor het zebratenue van de Graafschap.

Voorlopig staat Djayden nog gewoon onder de lat bij de O11-1. Op dinsdag traint hij eerst met z’n eigen team om vervolgens met collega-keepers een aparte training te volgen. Wij spraken Djayden langs de kant van het jeugdveld: “Na een paar stages werd ik uitgenodigd om volgend seizoen naar de Graafschap te komen en dat is natuurlijk fantastisch”, vertelt Djayden enthousiast. Daarmee werd zijn vele trainingsarbeid beloond want naast de trainingen bij FC Trias gaat hij ook al langere tijd op zondag naar de Gelderse keepersschool om de fijne kneepjes van het keepersvak te leren.

Dat wordt volgend seizoen nog vaker, legt Djayden uit “Maandag t/m donderdag heb ik training met 2x per week een aparte keeperstraining. Zaterdag spelen we dan een wedstrijd en dan op zondagochtend weer naar de keepersschool. Volgend seizoen kom ik in groep 8 en ga ik nog gewoon in Winterswijk naar school, een jaar later hoef ik pas in Doetinchem naar de middelbare school” legt de jonge keeper duidelijk uit.

 

De vraag wie zijn idool is, lijkt door z’n PSV-shirt te worden verraden: “Jeroen Zoet is heel goed maar eigenlijk ben ik fan van Manuel Neuer van Bayern München. Dat is echt een hele complete keeper, heeft geweldige reflexen, kan goed meevoetballen en stopt bovendien regelmatig penalties” waaruit blijkt dat Djayden zijn voorbeeld goed heeft bestudeerd.

 

Natuurlijk gaat hij straks zijn vriendjes missen maar ook daar heeft Djayden al over nagedacht: “Maar als ik zelf niet hoef te voetballen bij de Graafschap kom ik natuurlijk hier naar ze kijken”. Vervolgens sluit hij snel aan bij de keeperstraining waarmee de dinsdagavond wordt afgesloten. Uiteraard wensen wij Djayden bij de Graafschap heel veel succes. We blijven hem natuurlijk volgen en wie weet wordt hij opvolger van Arjan Robben die ook bij Bayern München zijn hoogtepunt heeft beleefd.