FC Trias JO13-3 wint toernooi in Gendringen

Afgelopen zaterdag deed FC Trias JO13-3 mee aan de IJsselweide Cup toernooi in Gendringen.

Het toernooi bestond uit twee delen, de kwalificatiepoule en daarvan gingen de twee besten door naar de winnaarspoule samen met twee andere teams uit een andere poule.

We waren ingedeeld bij de volgende drie teams: vv Gendringen, vv Vosseveld en sv OBW.

Ons team begon gelijk heel sterk tegen vv Gendringen en wonnen 2-0. Daarna was vv Vosseveld aan de beurt. Alhoewel we voortdurend in de aanval waren lukte het niet om een doelpunt te maken en eindigde deze wedstrijd gelijk.

De laatste poulewedstrijd tegen sv OBW werd met 4-0 gewonnen en waren we zeker van een plaats in de winnaarspoule.

De winnaarspoule bestond uit SDOUC, vv Vosseveld en Ulftse Boys.

De eerste wedstrijd tegen SDOUC verliep foutloos in een mooie 1-0 overwinning. Daarna moesten we voor de tweede keer tegen vv Vosseveld. Ook nu hadden we veel moeite om het doel te vinden.

Maar een paar minuten voor tijd werd de bal vanaf de 16 meter schitterend onder de lat geschoten.

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden. De Ulftse Boys hadden ook alles nog gewonnen en het doelsaldo net 1 puntje beter, dus wij moesten winnen om kampioen te worden.

De spanning was om te snijden, wij moesten het initiatief nemen en het spel bepalen. De Ulfste Boys speelden voor een gelijk spel en gingen massaal in de verdediging. Dit is lastig voetballen en de tijdsdruk werd steeds groter.

Ook kon je merken dat we al 5 wedstrijden hadden gespeeld en begon de vermoeidheid ook mee te spelen.

Na een tal van kansen kon de goal niet uitblijven en net nadat de omroeper had gemeld dat de wedstrijd nog 1 minuut duurde, maakten we een doelpunt. Doordat de druk hoog was, was de ontlading  ook enorm.

Iedereen wist dat de wedstrijd gespeeld was. De tegenstander was gebroken en tot het eindsignaal gebeurde er niet veel meer.

Bij de prijsuitreiking mochten we de IJsselweide CUP  in ontvangst nemen. En heel mooie afsluiting van het seizoen.

Scroll naar boven