FC Trias JO15-1 na de winterstop

Na een paar weken welverdiende rust gingen de mannen van de JO15-1 het nieuwe jaar van start met deelname aan de traditionele Nieuwjaarsloop. Teamgenoot Jochem viel daarbij in de prijzen. Top gedaan!

Daarna werd er weer lekker getraind en volgden twee oefenwedstrijden. Allereerst op 12 januari tegen Ruurlo. Een lastige pot die ondanks goede kansen in de tweede helft verloren werd met 1-3.

Vervolgens werd er op woensdagavond 16 januari gespeeld tegen Reunie. De wedstrijd werd met 3-0 door FC Trias gewonnen.

Dat de jongens sportief en gedreven zijn, is wel bekend, maar dat zij ook een groot hart hebben, bleek wel uit het spontane initiatief om op vrijdag 18 januari een flessenactie te houden t.b.v. de doneeractie Hoop doet Leven. Met dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen hebben de jongens een fraai bedrag gedoneerd.

Voor de winterstop hadden de jongens bijna alle tegenstanders in de competitie een keer ontmoet, op één na: FC Winterswijk. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop werd dan ook op Sportpark Jaspers gespeeld. Hoewel de Boys in Blue gedurende de hele wedstrijd in aanvallend opzicht druk wisten te zetten, zat het niet mee en werd slechts 1 keer gescoord. FC Winterswijk wist in de allerlaatste minuut nog gelijk te maken. Erg zuur, temeer daar koploper Sparta hierdoor verder zou uitlopen op de ranglijst.

24 januari werd door de KNVB i.v.m. de slechte weersomstandigheden in die week het volledige voetbalprogramma afgelast en dus werd er een uurtje binnen gevoetbald.

De week erna leek het erop dat er in en tegen Lochem gevoetbald zou worden, maar tijdens de wedstrijdbespreking net voor vertrek, kwam er toch bericht dat ook die wedstrijd afgelast zou worden. Gauw werd er naar een alternatief gezocht en dus ging het op naar De Tuunte om te boksen.

Op 9 februari kon er dan eindelijk weer gewoon gevoetbald worden. SDC ’12 kwam naar ’t Huitinkveld. De eerste helft probeerde FC Trias wel druk te zetten, maar werd het hun niet makkelijk gemaakt door de met vlagen erg fysiek spelende tegenstander.  In de tweede helft wist FC Trias hier beter mee om te gaan en twee keer te scoren. Eindstand 2-0. Al gauw bereikte de Boys het bericht dat plaatsgenoot FC Winterswijk voor een stunt had gezorgd en gewonnen had van koploper Sparta. Met 5 punten, maar ook een wedstrijd minder dan Sparta was de spanning weer volledig terug in de competitie.

Op 16 februari  ging JO15-1 op bezoek bij TVC ’28. Onder prachtige weersomstandigheden trakteerden de Boys de meegereisde supporters op een 0-2 winst, die uiteindelijk in de tweede helft door twee geweldige doelpunten tot stand kwam.  

Volgende week een oefenwedstrijd uit naar Grol en ook de week erna geen competitie.

Scroll naar boven