FC Trias JO15-1 verslaat concurrent Sparta Enschede

Vandaag ontving FC Trias JO15-1 Sparta Enschede op ’t Huitinkveld. Het doel was duidelijk: winnen van de directe concurrent dat voor aanvang van de wedstrijd met 3 punten achter FC Trias de tweede plaats op de ranglijst bezette. De belangen waren dus groot, want als Sparta zou winnen, zou FC Trias een plaats zakken op de ranglijst door een iets lager doelsaldo. Dat scenario kenden de meeste jongens nog van vorig jaar, dus FC Trias wilde er uiteraard alles aan doen om dat te voorkomen.

De hele week stond in het teken van deze wedstrijd; de leiding zette middels berichten en filmpjes op Facebook en in de App de jongens (en zichzelf?) op scherp. Supporters gaven massaal gehoor aan de oproep het team te komen steunen. Alle jongens fit en voor alle zekerheid ook Xander en Maikel nog van de partij. FC Trias was er klaar voor.

De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer; het was aftasten aan beide kanten zo leek het. Na zo’n 10 minuten even een schrikmoment, toen Bram geblesseerd op de rand van het eigen strafschopgebied bleef liggen. Gelukkig kon hij het spel hervatten. Na een goed kwartier spelen wist een speler van Sparta  een schitterende omhaal van Brian nog net van de doellijn te halen. Hierna was er nog een aantal kansen voor FC Trias, maar mochten ze ook van geluk spreken toen een vrije bal van Sparta op de paal belandde.  Met een 0-0 ruststand zochten de spelers de kleedkamer op.

In de tweede helft zette FC Trias meteen vanaf het fluitsignaal druk. Na twee minuten speelde Elie de bal naar Lars die over de rechterflank richting de achterlijn ging en de bal perfect op het hoofd van Brian wist te leggen. Hier had de keeper van Sparta geen antwoord op en dus kwam FC Trias op voorsprong. Sparta deed zijn uiterste best om weer gelijk te komen, maar wist twee grote kansen niet in een doelpunt om te zetten. FC Trias kreeg echter ook nog een goede kans om de marge te vergroten, maar had het geluk niet aan zijn zijde. In de laatste fase zette Sparta alles op alles om de gelijkmaker nog te maken, maar FC Trias hield het doel uitstekend schoon. Na een paar minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter Roderick Klaver voor het eindsignaal. Eindstand 1-0!

Een superbelangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap. Supporters hartelijk bedankt voor jullie steun!

Nog twee wedstrijden te gaan, waarin FC Trias minimaal 1 punt moet halen! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BWO in Hengelo op het programma. Veel succes jongens!!!

Helaas bleek na de wedstrijd dat Sparta-speler Pelle tijdens de wedstrijd zijn kuitbeen heeft gebroken. Wij wensen hem namens FC Trias een voorspoedig en snel herstel toe!

Alexander van Kooten heeft een fotoreportage gemaakt van deze wedstrijd waarvoor hartelijk dank. Klik op onderstaande foto/link voor meer foto’s: