FC Trias JO15-2 zet kroon op seizoen

Dat een geslaagd seizoen op deze manier afgesloten kon worden daar hadden de spelers maar ook de technische staf tot voor ruim een week geen rekening mee gehouden. Wel gehoopt want een kleine kans om het kampioenschap binnen te halen was en bleef aanwezig. Dan moest de naaste concurrent Vosseveld JO 15-1 in hun laatste wedstrijden wel punten morsen. Dat dit vorige week zaterdag al gebeurde was voor een ieder een verrassing. Dit betekende echter wel dat FC Trias, met 1 punt voorsprong, de laatste wedstrijd uit bij FC Winterswijk winnend moest afsluiten.

Al vrij snel na het aanvangssignaal bleek wel dat FC Trias de wedstrijd volledig onder controle had en na de 0-1 en 0-2 de wedstrijd min of meer gespeeld was. De 0-5 bij rust was volledig terecht. Geen spanning tot de laatste minuut wel een ontlading dat het kampioenschap een feit was en men dit met z’n allen toch maar mooi voor elkaar hadden gekregen. Was het in de najaarscompetitie niet gelukt doordat men het in de laatste wedstrijden had laten afweten hiermee was wel de kroon op het seizoen gezet middels het binnenhalen van de titel in de 3e klasse 09 van de voorjaarscompetitie. Eindstand 0-9.

Het toetje, zoals één van de trainers het verwoorde, volgt nog en wel het spelen van de bekerfinale volgende week op sportpark Vikkerhoek in Hengelo Gelderland tegen Oranje Nassau JO15-2. Na het laatste fluitsignaal toch wel de ontlading. Voor velen was dit ook het allereerste kampioenschap. Met beker, bloemen en getogen in een mooi kampioensshirt ging het op de “platte kar” richting centrum van Winterswijk alwaar de balkonscène volgde op het bordes van het voormalig gemeentehuis. De TRIAS BLAUW kleuren maakten zich meester van de omgeving. Vervolgens ging het richting thuisbasis ’t Huitinkveld nadat nog even een ommetje werd gemaakt langs het sportcomplex Het Joosthuis van v.v. Vosseveld. Een warm welkom door ouders en overige aanwezigen volgde op ’t Huitinveld. Na het nuttigen van enige versnaperingen werd rond half vier op de fiets gestapt richting Ratum waar aan de Illebergdiek het kampioenschap verder werd gevierd. Een fantastische dag werd afgesloten in de wetenschap dat De Graafschap een grote stap had gezet richting lijfsbehoud in de Ere Divisie en de jongens nog een, hopelijk, prachtig weekend te wachten staat. De bekerfinale en wie weet DE DUBBEL.

 

Scroll naar boven