Kampioensduel kleurt rood

Vandaag stond het kampioensduel tegen FC Eibergen JO19-2 op het programma. Na een sterk seizoen met goede wedstrijden hadden beide teams de volle winst uit 9 wedstrijden, het doelsaldo exact gelijk. Trias JO19-2 had genoeg aan een gelijkspel omdat het 8 doelpunten meer had gescoord.
Het beloofde dus een enerverende wedstrijd te worden en dat werd het…

Om half vier werd er onder prima condities in Eibergen afgetrapt. Beide teams gaven vanaf het eerste fluitsignaal vol gas en er ontstond een spannende gelijk opgaande wedstrijd. FC Eibergen kwam na 20 minuten op 1-0, een hoekschop werd in eigen doel gekopt. Trias ongelukkig op achterstand op het moment dat langzaam maar zeker een veldoverwicht veroverd werd. Even leek Trias van slag, doch dat was schijn. Het veldoverwicht bleef in stand zonder dat dit tot grote kansen leidde. Eibergen verdedigde stug, het had niet voor niets pas 2 tegentreffers geïncasseerd in alle voorgaande duels.

In de 2e helft een zelfde beeld, Trias ging met alle inzet voor de gelijkmaker. Eibergen was gevaarlijk met uitvallen, tot twee keer toe werd een nauwelijks te missen kans gemist en bleef Trias hoop houden op de verdiende gelijkmaker. Na 30 minuten balverlies op het middenveld, Eibergen nam over en scoorde de 2-0. De wedstrijd was gespeeld toen even later de 3-0 viel.

De teleurstelling en frustraties waren groot, met als gevolg 3 rode kaarten binnen 5 minuten en een scheidsrechter die direct na de derde rode kaart de wedstrijd beëindigde. Dat jongeren van 17/18 jaar frustraties op een ‘minder constructieve manier’ uiten is van alle tijden, echter was het terecht dat de goed leidende scheidsrechter driemaal corrigeerde met rood. Zo werd de wedstrijd in plaats van de apotheose, de smet op een prima seizoen.

De jongens zijn gedurende het jaar een hecht team geworden waar voetbal en inzet in zit. Op moeilijke momenten sleurde men op karakter de overwinning uit het vuur (Vosseveld, Longa). Genoeg perspectief dus voor het volgende seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Bloemen waren er voor de leiders Tonnie Neerhof en Gert Hoijtink, beide leiders stoppen. Tonnie en Gert, ook namens ouders en supporters ontzettend bedankt voor de begeleiding in de afgelopen jaren.

Onderschrift foto: Aftrap van de wedstrijd.

Scroll naar boven