FC Trias nieuwe koploper in derde klasse B

Op zondag 24 april speelde FC Trias thuis tegen OBW uit Zevenaar. OBW is/was de koploper en als FC Trias nog wat wilde was er maar 1 ding te doen: winnen. Interessant is dan te zien hoe de technische staf in de week vooraf de ploeg er op had voorbereid. Nu nam men een paar beslissingen om op bepaalde posities andere poppetjes neer te zetten. Dit betekende dat Robin,Wiebe en Melvin geslachtofferd werden. Echter speel je zo’n wedstrijd natuurlijk niet met 11 spelers en lieten zij uiteindelijk ook zien om goed te kunnen invallen. En als je de wedstrijd wint heeft de trainer altijd het gelijk aan zijn zijde.

FC Trias begon voortvarend aan de wedstrijd en speelde haar beste 1e helft van dit seizoen. Binnen 3 minuten stond het al 1-0. Nick kopte een perfecte voorzet van assist koning Menno tegendraads in en liet de keeper volstrekt kansloos. En FC Trias ging door. In de 7e minuut had het al 2-0 moeten zijn. Met buitenkant links was de voorzet van Menno 18 karaats. Echter spits Cornelis kon deze niet verzilveren waar een tweede goal wel op zijn plaats was geweest. FC Trias moest nog wel een tegenvaller incasseren omdat Rolf het veld geblesseerd moest verlaten. Toch veranderde er niet veel aan het spelbeeld. FC Trias verdedigde met 3 man achterop en OBW wist zich geen raad met het overtal aan middenvelders van de thuisclub. Wiebe, die prima in voor Rolf, kopte in de 30e minuut nog voor langs en 4 minuten later moest de keeper van OBW zelfs 2x achter elkaar zijn kwaliteiten tonen om een grotere achterstand te voor komen. OBW zette hier niet veel tegenover. De Zevenaars club vindt dat, sinds de Arnhemse clubs uit deze klasse verdwenen zijn, deze 3e klasse B niets meer voorsteld en zij wel ff kampioen zouden worden. Maar als je als koploper, en nog geen wedstrijd had verloren dit seizoen, in de 44e minuut pas je 1e !!! kans laat noteren liet zien, dat ging FC Trias volkomen terecht met een ruststand van 1-0 ging rusten.

In de rust zette de technische staf opnieuw even de puntjes op de i. Vooral zo doorgaan was het devies en niet achteruit gaan lopen. FC Trias was er van overtuigd dat OBW de 2e helft uit een ander vaatje zou tappen. Maar ook in de 2e helft was het FC Trias dat de eerste kans kreeg. Cornelis pegelde de bal op de paal en de rebound was niet aan Timon besteed om de 2-0 op het scorebord te noteren. FC Trias speelde ook een prima 2e helft en bleef de bovenliggende partij. OBW kreeg wel een enorme kopkans maar deze ging ruim langs.

FC Trias had het vanmiddag prima voor elkaar en kwam nauwelijks in de problemen. Het werd wel wat achteruit gedrukt maar omdat het van af het begin goed stond kwam men niet in de problemen. Nadat OBW in de 78e minuut rood kreeg was de wedstrijd gelopen. FC Trias wist dit overtal te benutten en maakte in de 90e minuut de bevrijdende 2-0. Camiel maakte een prima goal door de terug getrokken voorzet perfect te raken en liet de goalie opnieuw volstrekt kansloos.

FC Trias is opnieuw de koploper in haar klasse, weliswaar op doelsaldo, omdat zowel FC Trias als OBW 41 punten hebben behaald. Witkampers is de nummer 3 en heeft 5 punten minder maar heeft nog 2 wedstrijden te goed. Hoe dan ook, die zal men wel beide moeten winnen om boven FC Trias en OBW te komen. En als FC Trias zo blijft spelen als vandaag zullen er nog weinig ploegen zijn die van FC Trias gaan winnen.

Komende zondag speelt FC Trias in Velp tegen VVO. Die zal men moeten winnen om het resultaat van vandaag een goed vervolg te geven. Hopelijk kunnen we ook daar rekenen op de steun van onze geweldige supporters zoals dat ook gebeurde tijdens de wedstrijd tegen OBW. Het enthousiastme langs de lijn en het (vocale) vuurwerk vanaf het dakterras hebben zeker geholpen tijdens de klinkende overwinning. Heel veel dank hier voor !

Ivar Tolkamp (JO9-1) en Jorren Kamperman (JO10-3) hadden ongetwijfeld de middag van hun leven tijdens de wedstrijd tegen OBW die gespeeld werd met ballen beschikbaar gesteld door Senzo Living, Alice & Dinant Eggink en Sibilco Europe, vestiging Winterswijk

Scroll naar boven