FC Trias O23 – Gendringen/SVGG O23

Op een steenkoude woensdagavond werd er na 3 pogingen dan eindelijk de wedstrijd gespeeld tussen FC Trias O23 en Gendringen/SVGG O23 voor de Achterhoek Cup. De temperatuur gaf 6 graden onder nul aan maar het voelde wel 12 graden onder nul. Er waren zelfs toeschouwers die de kou hebben getrotseerd om de jongens van Trias aan te moedigen, een compliment naar deze mensen!

Desondanks de kou verschenen beide teams dik aangekleed aan de aftrap, de bal rolt! Trias begon sterk aan de wedstrijd en liet zien dat het graag wilde voetballen. Mede dankzij de goed meevoetballende keeper Mats ging de bal van links naar rechts en Gendringen kreeg er maar geen druk op. Echter tot grote kansen leidde dit nog niet in de beginfase. Tot de 15e minuut, Jarnick die een goede pot speelde op rechtsbuiten, werd diep gestuurd en liet zijn tegenstander zien dat die vandaag een lastige wedstrijd zou krijgen. In plaats voor eigen succes te gaan gaf Jarnick de bal voor waar een verdediger van Gendringen goed tussen zat. Gendringen kwam nu ook wat meer aan het voetballen toe, echter was de eindpass vaak niet zuiver genoeg om af te kunnen drukken. Daarbij komt kijken dat de lijnrechter van dienst aan de kant van Trias een uitstekende wedstrijd heeft gevlagd. Halverwege de eerste helft deden beide ploegen niets voor elkaar onder, toch kwam Trias op een 1-0 voorsprong. Daan ontving de bal in de 16-meter, nam deze goed aan en kon koelbloeding afronden in de verre hoek. Deze voorsprong kon Trias niet lang vol houden, binnen een aantal minuten stond het alweer gelijk. Met deze stand gingen beide teams dan ook de warme thee opzoeken in de kleedkamer, 1-1!

De 2e helft begon, aan beide kanten werd er 1 keer gewisseld. Jarnick heeft zijn tegenstander dolgedraaid, deze besloot dan ook maar verstandig binnen te blijven. Begin van de 2e helft hetzelfde spelbeeld als de 1e helft, Trias had de bal en wilde opnieuw graag voetballen. Trias was feller en won bijna alle 2e ballen, hierdoor konden de aanvallers diep gestuurd worden en kon er meerdere keren 1 op 1 met de keeper afgerekend worden. Helaas was de afronding meerdere keren onzuiver, wellicht dat de kou ermee te maken had… Zo ging Patrick 2 keer alleen op de keeper af, 1 keer dacht Patrick het mooi te doen met een lobje en de andere keer probeerde Patrick langs de keeper heen te schieten. U raadt het al, beide ballen gingen er niet in. Kuba kreeg het zelfs voor mekaar om voor een zo goed als open goal te missen. Genoeg over gemiste kansen, er gingen namelijk nog een aantal ballen wel binnen. Een goede aangesneden voorzet over rechts werd op waarde geschat door Patrick die bij de 2e paal stond, zonder na te denken knikte Patrick de bal richting de verre hoek. Als de keeper een poging had gedaan om te duiken had die de bal wellicht tegen kunnen houden, dit gebeurde niet en hierdoor stond het 2-1 voor Trias. Gendringen kwam er niet aan toe mede dankzij een goede verdediging met als uitblinker Jelmer, hij nam het team op sleeptouw door fel en agressief te verdedigen. Gendringen moest zelfs met 10 man verder i.v.m. een blessuregeval, helaas voor Gendringen hadden ze hun enige wissel al gebruikt in de rust. In de 85e minuut scoorde Jarnick de 3-1 na goed voorbereidend werk aan de rechterkant (Jelmer en Daan) en de wedstijd leek wel beslist, het was wachten tot de scheids af zou fluiten. Toch wist Gendringen totaal onnodig in de blessuretijd nog de 3-2 te scoren waardoor het nog even spannend leek te worden. Gendringen zette alles op alles om met 10 man de gelijkmaker nog te scoren. Trias maakte hierin geen fouten en wist uit een counter zelfs nog de 4-2 te maken. Opnieuw werd de bal vanaf rechts voorgegeven en Daan wist zijn 2e doelpunt te maken, 4-2!

Al met al een doelpuntrijke wedstrijd op deze koude woensdagavond, zoals te lezen had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen maar het belangrijkste is dat Trias O23 door is in de Achterhoek Cup.

Meer foto’s (van Fabienne Peters, waarvoor dank) vindt je in fotoalbum.

Scroll naar boven