FC Trias sluit Engelse week prima af

Het vlaggenschip van FC Trias had afgelopen week een “Engelse week”. Het begon vorige week in Tiggelte tegen de plaatselijke DTC’07. Hier werd relatief makkelijk van gewonnen 1-5 (zie verslag).

Op dinsdag uit naar Doetinchem tegen Viod voor de Achterhoek cup. Het technische duo William en Rob moesten in deze wedstrijd wel een schifting maken in de selectie om overbelasting te voorkomen omdat er op donderdag een bekerwedstrijd gepland stond. Dus in goed overleg met het technische duo van zowel de O-19 als het 2e kwam men tot een selectie die bestond uit talent, routine en spelers die 90 minuten moeten maken. Van O-19 maakten Tristan Ubbink, Ruben Snaphaan en Luuk Mulder hun officiële debuut. Paayman, Josiah en Tymen waren de andere jongens uit de 0-19. Allemaal jongens die we in de toekomst zeker weer gaan zien. Een compliment is op zijn plaats voor onze jeugdafdeling. Viod is de koploper in de andere 3e klasse. 4 wedstrijden 12 punten. Maar FC Trias bleef prima overeind in Doetinchem. Na 90 minuten stond nog steeds 0-0 op het scorebord. In deze competitie is het dan zo dat er geen strafschoppen worden genomen maar schout-outs. Vanaf kopcirkel moet men binnen 12 seconden binnen de 16 meter scoren. Hierin bleek FC Trias de betere en plaatst men zich voor de volgende ronde.

Donderdag avond (19/10) werd, althans voetballend, de Engelse week afgesloten tegen zaterdag 2e klasser Rigtersbleek uit Enschede. FC Trias speelde thuis en met name de 2e helft was men de bovenliggende partij. In deze wedstrijd kwam men 3 keer terug van een achterstand om in de 87e minuut voor de 1e keer op voorsprong te komen en deze niet meer weg te geven. Als je dan de ontlading ziet bij de beslissende goal dan weet je dat onderling goed zit in de selectie. Ook hier is een compliment op zijn plaats voor het technische duo William en Rob. Maar misschien nog belangrijker, FC Trias heeft meer dan 11 spelers. Maakt niet uit wie er in komen, het wordt er zeker niet minder van. Concurrentie waar het de laatste seizoenen wel eens aan ontbroken heeft. Dit weekend gaat de selectie naar het Oktoberfest van FC Trias. Volgende week zondag komt Ruurlo naar het Huitinkveld. Vanaf dinsdag a.s. gaat hier vol de focus weer op.

Scroll naar boven