FC Trias tekent samenwerkingsovereenkomst met De Graafschap

Onlangs hebben 20 regionale amateurclubs, waaronder FC Trias, hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met De Graafschap Jeugdopleiding: “Deze nieuwe manier van samenwerken is gericht op het delen van kennis en het verankeren van de visie van De Graafschap in de regio. De samenwerking vervangt dat wat voorheen het RSVJ convenant was”, zegt projectleider AV/BV Sjoerd Voerman.

De Graafschap Jeugdopleiding hoopt op deze manier de potentie die de Achterhoek bezit op voetbalgebied, waaronder kennis, visie en het talent van de jeugd, optimaal te benutten. Daarnaast moet de samenwerking op termijn een impuls geven aan de kwaliteit en het niveau van de regionale jeugdafdelingen en de visie van De Graafschap regionaal op de kaart zetten. Het samenwerken met deze partnerverenigingen is dan ook echt gebaseerd op tweerichtingsverkeer, zo onderstreept ook onze voorzitter van de jeugdcommissie Hans de Roos: “Natuurlijk hoopt de Graafschap het ultieme jeugdtalent in de Achterhoek te kunnen scouten maar ze zullen ook aandacht gaan geven aan andere aspecten van het jeugdvoetbal zoals als het verwerken van teleurstellingen en discriminatie binnen de jeugd”.

“Ik ben er trots op dat wij als De Graafschap echt iets kunnen betekenen voor de regio en ik verwacht veel van deze mooie nieuwe samenwerking”, vult hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser aan.

Scroll naar boven