FC Trias verliest van DCS

Onder winterse omstandigheden speelde het eerste op zondag 4 februari tegen DCS. De Zevenaarse kampioenskandidaat liet zien waarom men terecht meespeelt om de prijzen: zonder groots te spelen toch eenvoudig winnen waardoor wij een 2-0 verlies moesten incasseren.

DCS had in 12 wedstrijden de meeste goals (47 stuks) gemaakt in de 3e Klasse C en daarom had trainer Jos Heutinck de opstelling enigzins aangepast. De eerste twintig minuten hadden we het moeilijk maar waren er wel kansjes voor Lars Dijkstra en Jorrit Bemers die net naast schoot. Toch was het DCS dat de score opende: een voorzet werd door Sven Willems met hoofd verlengt en kwam op die manier, buiten het bereik van Mathijs Stortelers, in het doel: 1-0. Daarma kregen we meer grip op het spel van DCS maar wisten we niet te scoren.

Na de theepauze een vergelijkbaar spelbeeld waarbij een kleine overtreding van Danieck Nijland door de scheidsrechter anders werd beoordeeld en wees naar de 11-meter stip. Onur Ilbay schoot ruim naast waarbij gezegd moet worden dat Mathijs Stortelers wel in de goede hoek lag. Rond een uur spelen kreeg Lars Dijkstra een 2-tal mooie kansen om ons op gelijke hoogte te brengen. maar het geluk was deze middag niet aan onze zijde. Kort daarna scoorde Onur Ilbay, na een aanval over links, de voor DCS bevrijdende 2-0. Vervolgens werd er nog een bal van Demy Vriezen van de lijn gehaald en was er nog een kans voor de ingevallen Ferdi Lammers, maar daar bleef het bij.

Vanmiddag hadden we recht op meer, maar zelfs een (op z’n minst) terecht punt werd ons niet gegund. Volgende wedstrijd spelen we, in verband met het carnaval, op zondag 18 februari in Rheden, waar om 14:00 uur wordt afgetrapt op Sportpark IJsselzicht (adres: IJsselsingel 91, 6991 ZR Rheden).

Scroll naar boven