FC Trias verliest periode titel

Teleurstelling was groot zondag 20 november. FC Trias verloor, ondanks de 2-2, de 1e periode titel. Bij tegenstander Vasse vierde men het punt alsof zij de periode titel hadden gepakt.

Alleen bij winst zou FC Trias vanmiddag de 1e periode titel pakken. En men begon prima aan deze boeiende pot voetbal. Topscorer Cornelis soleerde al in de 2e minuut door de defensie van sv Vasse en liet de keeper kansloos 1-0. Een begin dat FC Trias wenste. Echter 4 minuten later was het alweer gelijk. Defensief geblunder liet Mathijs kansloos. Daarna ging FC Trias op zoek naar een nieuwe voorsprong. Antoine kwam bij de 2e paal een teen lengte te kort. FC Trias moest wel oppassen bij eigen balverlies op de omschakeling van Vasse. Vasse dat liet zien dat men voor 1 punt naar Winterswijk was gekomen, schakelde af en toe razendsnel om maar echte hele grote kansen creëerde ze niet. FC Trias speelde een prima 1e helft maar met een voorsprong werd er niet gerust.

De 2e helft een zelfde spelbeeld. FC Trias veel in balbezit en Vasse met 9 man achter de bal. Trias kreeg ook een aantal kansen maar deze konden niet omgezet worden in doelpunten. Tot aan de 83e minuut. Cornelis werd neer gelegd binnen de beruchte lijnen en Menno zette de terechte 2-1 . Daarna kreeg het de kans om de wedstrijd te beslissen. Maar de 3-1wilde maar niet vallen. En toen kwam de teleurstelling in minuut 90. Uit een afgeslagen corner werd de bal met een zondags schot in de kruising geschoten. 9 van de 10 keer komt zo’n bal op veld 2 terecht echter nu was Mathijs ook volstrekt kansloos. Hierna gooide de thuisploeg nog alles een x naar voren en had men via Cornelis nog kunnen scoren. Maar helaas stond na 95 minuten een gelijke stand op het scorebord.

De teleurstelling was enorm. Zo dicht bij een 1e prijs van het seizoen en toch grijpt men er naast. Zondag as weer een verre uitwedstrijd. Nu naar MVV ’29. De nummer 2 op de ranglijst. Derhalve een topper in de 3e klasse. FC Trias moet dan laten zien dat men de teleurstelling dan heeft verwerkt.

Fred Diks was namens de Gelderlander aanwezig en klik hier om zijn artikel te lezen.

We hadden 2 pupillen van de week: Emke Fokkink en Beau Hendriks van onze JO10-4. Zij deden de aftrap met ballen beschikbaar gesteld door Silbelco Europa – locatie Winterswijk, WSI Techniek en Aannemersbedrijf te Selle.

Scroll naar boven