Fc Trias VR1 knokt zich terug naar boven

Raalte Vr1 – Fc Trias Vr1

Vandaag, zondag 10-11-2019, speelden de vrouwen van Trias tegen de 2e plek van de competitie, Raalte. Na de geweldige winst vorige week was Trias ook vandaag weer gebrand om te winnen. Het gat tussen Trias en Raalte is 8 punten. Bij winst voor Trias zal dit gat dus slinken naar 5 punten en kan Trias weer aansluiten bij de top van de competitie.

Bij de start van de wedstrijd gaf Trias gelijk vol druk op Raalte. Raalte was niet van plan zich zomaar achteruit te laten dwingen, dus vanaf de 1e minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd. Trias voetbalde goed en kon vaak richting het doel van Raalte komen, maar de eindpass kwam telkens niet goed aan. Trias vergat zichzelf, zoals wel vaker in de voorgaande wedstrijden, te belonen. Raalte kon op een paar kansen na in de 1e helft niet meer brengen. De ruststand was dan 0-0.

In de rust sprak trainer Dennis Kitaman opbeurende woorden. ‘Het voetbal is goed, alleen de eindpass moet beter. Als we zo blijven knokken en voetballen komt het doelpunt vanzelf’. De vrouwen van Trias hadden zelf ook een goed gevoel en gingen vol goede moet de 2e helft in.

Het begin van de 2e helft verliep net als het begin van de 1e helft. Trias en Raalte gingen gelijk op, maar Trias begon steeds meer de overhand in de wedstrijd te pakken. Hoge druk, duels werden gewonnen en veel mooie combinaties. In tegenstelling tot de 1e helft wist Trias nu wel de eindpass goed te verzorgen. Dit leidde tot een aantal goede kansen. Raalte kwam er in de 2e helft niet meer aan te pas en Trias bleef voetballen. Pas in de 85e minuut viel de verdiende 0-1 voor Trias. Vanuit een vrije trap in de rechterhoek van het veld schoot Bente de bal in de verre bovenhoek. De toeschouwers, bank en speelsters waren door het dolle heen. Met nog 5 minuten te spelen liep de spanning hoog op. Trias gaf niks meer weg en sloot de wedstrijd winnend af.

Een zwaar bevochten overwinning, maar zeker dik verdiend. Trias heeft 90 minuten lang geknokt als een echt team. Door deze overwinning schuift Trias met 8 punten naar de 6e plek in de competitie.

Volgende week spelen de vrouwen van Fc Trias om 13.00 thuis tegen de 7e plek, OSC Vr1.

Scroll naar boven