FC Trias VR1 laat 3 punten liggen bij OSC VR1

Zondag 8 maart speelde FC Trias vrouwen 1 haar competitiewedstrijd tegen OSC vrouwen 1. OSC op plaats vijf met 20 punten, FC Trias op plaats zes met 18 punten. Bij winst zou FC Trias OSC met 1 punt passeren, een belangrijke wedstrijd dus.

FC Trias begon slecht aan de wedstrijd. Er werden geen duels gewonnen, ballen werden niet goed ingespeeld en OSC kreeg veel tijd en ruimte om te voetballen. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Een hoge bal kwam in het zestien metergebied van FC Trias, werd slecht weggewerkt en OSC kon hem zo binnen schieten. 1-0 na 4e minuten spelen. FC Trias leek bang om duels aan te gaan en stond niet zelfverzekerd op het veld. OSC daarentegen deed dit wel en kreeg een aantal kleine kansen. Daaruit viel ook het tweede doelpunt van de wedstrijd. In de 22e minuut viel de 2-0, een afstandsschot vanaf 20 meter. Een flinke tegenvaller in zo’n belangrijke wedstrijd. Toch wist FC Trias de draad een beetje op te pakken en een aantal kansen te creëeren. Helaas werden deze niet benut. Ruststand: 2-0

De tweede helft begon met meer vechtlust aan de kant van FC Trias, wat gelijk in de eerste minuten leed tot een aantal kansen. FC Trias leek goed uit de kleedkamer te zijn gekomen en begon te voetballen. Duels werden gewonnen en OSC werd achteruit gedwongen. FC Trias drong steeds meer aan, maar een doelpunt bleef uit. Kansen, zoals ook in eerdere wedstrijden, werden niet benut. Toch voelde iedereen dat er vandaag meer inzat dan een nederlaag. Gelukkig viel de aansluitingstreffer dan toch in de 75e minuut. Door een goede steekpass van Sil naar de rechterkant van het kon Romee haar actie inzetten. Met haar doorzettingsvermogen keerde zij een goede verdedigende actie van OSC om tot een schot op doel. De keepster van OSC schatte de bal verkeerd in en stootte de bal in eigen doel. 2-1 met nog een dik kwartier te spelen. FC Trias werd sterker en sterker en OSC kwam er niet meer aan. In het laatste kwartier kreeg FC Trias nog 3 goede kansen, maar de gelijkmaker werd niet gemaakt.

Drie punten laten liggen in Oosterhout, waar zeker een punt verdiend was. FC Trias heeft wel weer laten zien te bezitten over een goed voetballende ploeg met als kracht haar inzet en vechtlust tot de laatste minuut. Volgende week speelt FC Trias om 13.00 thuis tegen Eilenmark, plek 2 van de competitie.

Scroll naar boven