FC Trias VR1 pakt drie punten bij Longa VR1

Zondag 1 maart speelde FC Trias VR1 haar inhaalwedstrijd tegen Longa VR1. De wedstrijd, die eerder afgelast werd door de storm, werd vandaag ingehaald in Lichtenvoorde. Om aansluiting te houden met de bovenste teams was het van belang voor FC Trias om de drie punten mee te nemen naar Winterswijk.

FC Trias begon uitstekend aan de wedstrijd. Longa werd meteen onder druk gezet en FC Trias viel meteen aan. Vanuit de eerste actie over de linker flank van het veld volgde een goede voorzet van Lea, waarna Caya de bal zelfverzekerd binnenschoot. 0-1 na vijf minuten spelen, Dit beloofde wat voor het verdere verloop van de wedstrijd. Trias bleef Longa onder druk zetten en creëerde hieruit een aantal goede kansen. Helaas wisten de vrouwen deze kansen niet te verzilveren. Wat verderop in de eerste helft begon FC Trias wat te verslappen. De druk vooruit werd minder en Longa kreeg meer tijd en ruimte om te voetballen. Ondanks dat, bleven de beste kansen voor FC Trias. Ruststand: 0-1.

In de rust sprak trainer Dennis de vrouwen van FC Trias toe. “Scherp blijven en de kansen afmaken”, was de opdracht Als de kansen uit de eerste helft beter benut waren, had FC Trias met meer zekerheid de tweede helft kunnen beginnen. Nu bleef de voorsprong klein en moesten de vrouwen er de tweede helft weer volle bak tegenaan.

De tweede helft begon FC Trias, net als in de eerste helft, scherp en goed. FC Trias nam het initiatief en bleef kansen creëren. Na tien minuten voetballen schoot Caya haar tweede van de middag binnen. Een prachtig afstandsschot met een vervelende stuit was onhoudbaar voor de keepster van Longa. 0-2 met nog een half uur te spelen. Nog geen vijf minuten later schoot FC Trias de 0-3 binnen. Wederom was het topduo Lea en Caya betrokken bij dit doelpunt. Lea plaatste de bal na een goede actie precies bij de tweede paal, waar Caya de bal binnenschoot. Na deze twee doelpunten zakte FC Trias een beetje in en nam Longa weer de leiding over de wedstrijd. Tien minuten voor tijd schoten zij vanuit een goed afstandsschot de 1-3 binnen. Na dit doelpunt speelden beide teams de wedstrijd uit en bleef dit ook de eindstand.

Een terechte overwinning voor de vrouwen van FC Trias en dus de 3 punten mee naar Winterswijk. Volgende week wacht FC Trias een zware uitwedstrijd. OSC, staand op de 5e plek in de competitie, is dan de tegenstander. FC Trias kan bij winst OSC met één punt passeren. Deze wedstrijd wordt om 11.15 uur gespeeld bij OSC in Nijmegen.

Scroll naar boven