Fc Trias VR1 sluit 1e helft van het seizoen winnend af!

Zondag 8 december: Trekvogels VR2 – Fc Trias VR1

Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op de planning. Dit maal een verre uitwedstrijd naar Trekvogels in Nijmegen. De wedstrijd werd pas om half 3 in de middag gespeeld, dus de meiden hadden ruim de tijd om zich goed voor te bereiden. Dit was weer een belangrijke wedstrijd voor Trias. Trekvogels met 14 punten en Trias met 11 punten voorafgaand aan de wedstrijd, betekend dat bij winst Trias op gelijke hoogte komt met Trekvogels.

Na een korte bespreking van trainer Dennis en een opbeurende speech van Sanne kon de wedstrijd beginnen. Trias vloog uit de startblokken en deed alles wat het moest doen. Hoge druk en felle duels leverde een kans op. BAM! De 1e kans van de wedstrijd vloog er gelijk in. Eefke gaf de bal voor na een goede pass van Bente, waarna Caya de bal binnen kon schieten. 0-1 na 5 minuten, een prachtige start voor Trias. Die goede start bleef nog even doorgaan. Ook de 2e kans voor Trias vloog er gelijk in! Na een prachtige pass van Joyce kon Caya haar 2e van de middag binnenschieten. 0-2 na 10 minuten spelen. Trias bleef door voetballen, maar toch wist Trekvogels steeds meer op stoom te komen. Na 20 minuten voetballen was Trias het even helemaal kwijt. Trekvogels maakte hier gebruik van en wist de 1-2 binnen te schieten vanuit een voorzet vanaf de rechterkant. Ook na deze goal vond Trias het spel niet en wist Trekvogels nog een keer te scoren. Dit maal vanuit een vrij trap net buiten de 16-meter. Binnen 5 minuten was het weer gelijk, 2-2. Met nog een kwartier te spelen in de 1e helft begon Trias weer te voetballen, maar Trekvogels bleef ook voetballen. Dit zorgde voor een echt spannende wedstrijd met gelijkwaardige duels en kansen. Toch wist Trias nog een keer te scoren. Caya speelde de bal in de 16-meter op Joyce die de bal vol overtuiging in de kruising schoot. 2-3, dit was ook de ruststand.

In de rust sprak Dennis de vrouwen toe. ‘3x mooi gescoord, maar ook 2 doelpunten eigenlijk voor niks weggegeven. Door de chaos die uit het niets ontstond, sta je wel weer gelijk. Dat mag niet meer gebeuren in de 2e helft.’ De vrouwen staken de koppen bij elkaar en wilden niks anders dan de 3 punten meenemen naar Winterswijk.

De 2e helft begon waar de 1e helft was geëindigd. Een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer. Trekvogels kreeg de betere kansen in de 2e helft, maar gelukkig had Trias Lot (keepster). Zij hield er, net als voorgaande wedstrijden weer, een aantal hele goede ballen uit. Na 70 minuten was er een mooi moment voor Yvet Schipper. Zij mocht haar debuut maken voor Fc Trias VR1. De spanning bleef hoog, maar Trias wist de 2-3 over de streep te trekken. 3 punten bijgeschreven en terug naar Winterswijk.

Fc Trias VR1 heeft zich de 1e helft van de competitie weer goed laten zien. Veel tegenslagen aan het begin zorgde voor een wat teleurstellende start, maar de vrouwen wisten dit 2x zo hard weer om te zetten. Zij hebben laten zien van elke tegenstander te kunnen winnen en te kunnen werken als een echt team! De wilskracht en gedrevenheid spat ervan af en deze lijn zullen zij na de winterstop voortzetten.

Graag zien wij jullie allen na de winterstop weer terug op t’Huitinkveld!