Fc Trias VR1 weer helemaal terug!

Zondag 14 april stond de thuiswedstrijd tegen Trekvogels VR2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst is FC Trias bijna zeker van klasse behoud in de 2e klasse. In de eerste seizoenshelft werd met 4-0 verloren uit bij Trekvogels. In die wedstrijd liet Trekvogels FC Trias in de eerste helft alle hoeken van het veld zien. De 4 doelpunten werden in 1e helft gemaakt. De tweede helft speelde FC Trias beter en dat zorgde voor vertrouwen in aanloop naar de return.

Vandaag kreeg FC Trias nog eens extra steun van Caitlin, die bij deze wedstrijd pupil van de week was. Door haar inzet en scherpte tijdens de warming-up kon FC Trias goed voorbereid starten aan de wedstrijd. FC Trias begon sterk aan de wedstrijd. Iedereen was fel in de duels en bij balverlies werd de bal weer snel terugveroverd. Dit leidde al heel snel tot een aantal kansen. Na een klein half uur spelen, beloonde FC Trias zichzelf voor het vertoonde spel. Sil gaf een precieze steekbal op Julia Bruggers. Julia schoot de 1-0 keurig binnen. Trekvogels probeerde gelijk te komen door vooruit te voetballen maar door een sterk en goed samenspelend FC Trias was het moeilijk voor Trekvogels om er door heen te voetballen. De diepe ballen werden goed tegen gehouden en op het middenveld werden alle duels gewonnen. Daardoor heeft Trekvogels in de eerste helft geen één schot op goal gehad.

In de tweede helft ging FC Trias door met fel voetbal. Direct na rust zette Eefke de bal goed voor die door Lea keurig bij de tweede paal kon worden binnengelopen. Een verdiende 2-0 voor de thuisploeg. Trekvogels werd sterker en probeerde een aansluitingstreffer te maken. Deze zochten ze vooral door afstand schoten maar hier was FC Trias al voor gewaarschuwd, omdat Trekvogels dit in de vorige wedstrijd ook steeds probeerde en daaruit toen 2x scoorde. Door de goede strijd van een goed samenwerkend team hield FC Trias lang de welverdiende 2-0 voorsprong vast. In de laatste seconde werd alsnog uit een snel genomen vrije bal de 2-1 gemaakt. Meteen na de aftrap floot de scheids af. Een verdiende zege voor FC Trias.

5 mei staat de uitwedstrijd tegen de koploper Tukkers op het programma. Bij winst zijn de Tukkers niet meer in te halen en dus kampioen. In de eerste seizoenshelft wist FC Trias gelijk te spelen tegen deze goed voetballende ploeg. FC Trias zal er dan ook alles aan doen om er voor te zorgen dat de Tukkers nog een week moeten wachten op hun kampioenschap.

Scroll naar boven