Trias 1 vernedert koploper

FC Trias 1 kreeg vandaag de gedoodverfde kampioen, het Arnhemse MASV, op visite in Winterswijk. FC Trias dat de laatste wedstrijden veel gelijkspeelde, pakte daarbij volledig verdiend de overwinning. Nadat het vorige week Grol versloeg was het vandaag opnieuw een ploeg uit het linker rijtje dat het verloor van een prima spelend FC Trias.

Daarbij begon FC Trias prima aan de de wedstrijd. MASV had hier geen antwoord op en het wachten was op de 1-0. In de 11e min was het Bram die alleen op de keeper af ging maar deze bleef hem de baas. FC Trias was geenszins onder de indruk van de koploper. De thuisploeg was in alle facetten beter dan de tegenstander. In de 15e minuut kwam dan ook de verdiende 1-0 op het scorebord. Rolf bediende Joost prima en de 1-0, door een schot in de kruising, was een feit. Ook daarna bleef FC Trias de bovenliggende partij. De grensrechter van MASV hield in deze fase van de partij zijn ploeg in de wedstrijd. Bij een zuivere goal van Rolf nam de scheidsrechter zijn vlagsignaal over. De koploper was duidelijk naar Winterswijk gekomen onder het motto van “dat gaan we wel even doen” maar kwam van de koude kermis thuis. FC Trias speelde over de 90 minuten een prima pot voetbal. We konden pas in de 40e min ( !!!!! ) de 1ste kans noteren van Angelo Siep die verder compleet zoek werd gespeeld door Antoine.

De 2e helft begon met een prima redding van Mathijs. Hij ranselde een prachtig ingeschoten vrije bal uit de kruising. Uit de tegenaanval was het FC Trias die bijna de 2-0 maakte maar ook de keeper van MASV liet zijn klasse zien. FC Trias leek door Menno in de 63e minuut de wedstrijd te beslissen. Menno liet de keeper kansloos want hij schoot de vrije bal via een zwabber prima binnen: 2-0. MASV trainer Cornelisse wisselde hierna aanvallend. FC Trias moest achteruit want MASV begon te drukken. Menno verdedigde terug maar maakte hierbij een overtreding. De penalty werd in de 78e minuut prima ingeschoten: 1-2. Toch was FC Trias niet in paniek. Hiervoor speelde men te sterk vandaag. MASV ging nog aanvallender wisselen en dit pakte verkeerd uit, Thomas bleef ijzig kalm toen hij volledig terecht, niet terug gevlagd werd door de grensrechter en de keeper kansloos liet 3-1. Hierna liet MASV zich van haar slechtste kant zien. In 8 minuten tijd incasseerde men 3 volledig terechte rode kaarten voor Angelo Siep en Ramon van ‘t Veld (beiden tackle) en Lorenzo Arends (commentaar op de leiding). Jammer dat je als club met grote ambities je zo laat gaan. Feitelijk een schande voor het voetbal en alle credits gaan naar de scheidsrechter die de kaarten ook durfde te geven. FC Trias had er geen boodschap aan en liet MASV verbouwereerd achter. FC Trias wint voor de 2e keer achter elkaar. Nadat men veel achter elkaar gelijk had gelijk gespeeld won men volledig verdiend van de koploper.

Onder toeziend oog van de pupillen van de week Yasmin Waamelink en Nikki Geurkink van onze JO10-6M werd er gescoord met ballen die beschikbaar waren gesteld door Mazda Winkelhorst, Kantine FC Trias en Tolkamp Keukeninrichting. (Paas-) Maandag 22 april speelt men uit in Gendringen. Gendringen heeft weliswaar een aantal oud gedienden terug gehaald maar klassebehoud kan voor FC Trias met dezelfde instelling als tegen MASV zeker worden veilig gesteld.

Scroll naar boven