FC Trias – VVO: zomeravond voetbal op slotdag competitie

Op zondag 27 mei stond de laatste competitieronde op het programma waarvoor we het Rozendaalse VVO te gast hadden op ‘t Huitinkveld. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en daarom werd er alleen maar gespeeld om de eer. De wedstrijd stond voor beide kanten meer in het afscheid nemen van spelers. Uiteindelijk werd het een zwoele zomeravond wedstrijd die we uiteindelijk met 5-3 wonnen terwijl het bijvoorbeeld ook 6-6 had kunnen worden.

Het was de laaste wedstrijd in het Trias-blauw voor Nick Houwers (FC Winterswijk), Jurrian Veldhuizen (gaat studeren in Wageningen),Lars Dijkstra (Longa ’30) en Jeffrey Houwers (gaat lager spelen bij FC Winterswijk). Zekerheidjes Rolf Honderslo en Richard Kok bleven aan de kant zodat iedereen kon spelen.

In de eerste helft ging het alle kanten op waardoor na een kwartier beide teams al 2 keer hadden gescoord. Nick Houwers zorgde met een geweldig afstandschot voor de openingsgoal (1-0) en kort daarna was Jurrian Veldhuizen er als de kippen bij (2-0) toen VVO-goalie Sjoerd Willemsen een tweede doelpoging van diezelfde Nick Houwers niet goed kon verwerken. VVO verkleinde de voorsprong (2-1) toen Joost Baarslag een strafschop benutte na een overtreding van Jorrit Bemers. Vervolgens bracht Ramon Steenbergen beide ploegen weer op gelijke (2-2) hoogte. Na het kwartet doelpunten kwamen er voor beide teams meer kansen: Zo zag Jeroen Vredenberg een goede kopbal bij een corner net niet in de goal gaan en een geweldige één-twee van VVO werd slecht afgerond.

Na de korte theepauze niet alleen veel aandacht voor de diverse publiekswissels bij beide ploegen maar ook voor de drie goals die nog zouden vallen. Jeffrey Houwers scoorde (3-2) vanuit een corner genomen door zijn naamgenoot Nick. De weer volledig herstelde Bram te Bogt liet ook weer van zich gelden. Hij scoorde weliswaar zelf niet maar stelde Tom Berendsen wel tot twee keer (4-2 en 5-2) toe de denkbeeldige trekker over te halen. Aan de andere kant verkleinde Bernie van Vloten op zijn beurt weer het doelpuntenverschil (5-3). Mooiste kans werd echter tot het einde bewaard: reserve doelman Jim Oostendorp mocht in de spits opdraven, werd op z’n wenken bediend door Jeffrey Houwers en leek een fantastisch droomdebuut te gaan maken maar schoot jammerlijk naast. Kort daarna floot scheidsrechter Buurman voor het laatst en was het seizoen 2017/2018 ten einde.

Met de door de Struker Keuken & Bad, Koos Prins Groeten & Fruit B.V. en Hubert Verhaegh Autorecycling beschikbaar gestelde wedstrijdballen is dus volop gescoord en mede hierdoor hebben de pupillen van de week Aldin Nukic en Thijmen Crans van onze JO11-5 een geweldige middag gehad.

Vorige week hadden we klassebehoud al veilig gesteld en door de overwinning (5-3) in de laatste speelronde hebben we uiteindelijk 28 punten bij elkaar gevoetbald waarmee we als 11de eindigen in de 3e Klasse C. Het seizoen 2018/2019 start op zondag 23 september, waar en tegen wie we dan spelen is natuurlijk nog niet bekend maar daarvan wordt u via onze website absoluut van op de hoogte gesteld.

Na afloop van de wedstrijd werd het seizoen waardig afgesloten waarbij Ronald Silooy en Dennis Kitaman in het zonnetje werden gezet voor de geweldige hulp die ze hebben geboden tijdens de tweede seizoenshelft.

Grote dank gaat uit naar de vrijwilligers van RTV Slingeland die ook van deze wedstrijd weer een leuke reportage maakten:

Scroll naar boven