Jean Marie Pfaff op bezoek bij FC Trias

Op vrijdag 25 mei 2018 was de gewezen Belgische voetbalkeeper Jean Marie Pfaff op bezoek op ons Huitinkveld. Jean Marie speelde tijdens zijn carrière onder meer voor SK Beveren en FC Bayern München. In de jaren 80 was hij ook eerste doelman van de Rode Duivels. Gedurende zijn actieve keeperscarriere werd hij meerdere keren beker- en landskampioen en bovendien in 1987 uitgeroepen tot wereldkeeper van jaar.

‘s Middags gaf hij een clinic aan onze jeugdkeepers en keeperstrainers. Daarbij gaf hij aandacht aan diverse onderdelen van keepersvak: van het goed vangen van een bal tot en met het positioneren in de goal bij een doelpoging. De 64 jarige Pfaff praatte daarbij gepassioneerd over het keepersvak en had daarbij veel aandacht (en geduld) voor onze jeugdige keepers. Uiteindelijk stond (en praatte) hij bijna twee uur op het veld waarbij hij afsloot door Frans Frielink in het zonnetje te zetten voor zijn bewezen diensten als keeperstrainer van FC Trias.

Jean Marie vervolgde in de avond zijn bezoek aan FC Trias tijdens een sponsoravond. Bij zijn opkomst werd eerst een filmpje getoond waarin onder te tonen van “My way” en “Simply the best” de mooiste reddingen werden getoond. Na zijn opkomst ging Jean Marie helemaal los over zijn successen en in het bijzonder hoe hij die had bereikt. Uiteraard kwamen daarbij ook de anekdotes van (o.a.) Bayern Munchen aan de orde maar ook zijn mening over de verschillen tussen het Belgische en Nederlandse voetbal(lers) en elftal.

Jean Marie Pfaff: een bijzondere man, fantastische keeper maar ook een geweldige vader en familie man die ons een fantastische dag heeft bezorgd. Klik hier voor meer foto’s

RTV Slingeland was aanwezig om de volgende reportage te maken:

Scroll naar boven