FC Trias wint de topper nu wel in Doetinchem

Nadat FC Trias de topper in Zevenaar verloor van OBW moest het op zondag 20 februari uit naar Doetinchem tegen de plaatselijke vv. Een gevaarlijke tegenstander zoals op de ranglijst te zien was. De nr 4 had al een paar competitie wedstrijden,na de winterstop, meer in de benen  (winst tegen Monterferland en doordeweeks tegen DVV) en FC Trias moest het doen met wat oefenwedstrijden. Helaas moest FC Trias het ook nu weer aantreden zonder een paar sterkhouders wegens bekende redenen.

Onder belachelijke weersomstandigheden, harde wind en veel regen, had Doetinchem beslist om uit te wijken naar haar kunstgras veld op veld 2. Goed voetbal was niet mogelijk onder deze omstandigheden. Toch maakten beide ploegen er een behoorlijke pot van en lieten zien dat men nietvoor niets in de top van de 3e klasse B staat.

FC Trias begon niet goed aan de wedstrijd. Zeker de 1e 20 a 25 min waren duidelijk voor de thuisploeg. FC Trias kwam niet goed in de wedstrijd en Doetinchem liet zien waar men toe in staat was. FC Trias stond na 4 min al achter. Echter had men geluk dat de goed leidende scheidsrechter Hr. Harmelink het vlag signaal van Niels overnam. Toch duurde het niet lang of Doetinchem kwam op voorsprong. En net als vorige week de schuld van FC Trias zelf. Wederom simpel bal verlies op het middenveld en het was al 1-0. FC Trias herpakte zich wel enigszins na 25 min. Cornelis krulde een bal op de lat en bij een cornerbal was FC Trias niet attent genoeg. Nu woei de bal vanzelf over. Derhalve een 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg. Een achterstand die de FC Trias niet gewend was omdat men deze competitie nog niet met een achterstand was gaan rusten.

In de rust was het trainer Yassin die met duidelijke woorden liet horen hoe hij er over dacht. Iedereen werd op scherp gezet. Geen ge….. op elkaar, maar met elkaar. Onder deze bizarre omstandigheden laten zien wie hier nu de kerels waren. En FC Trias kwam messcherp uit de kleedkamer. Binnen 50 seconden liet Cornelis zijn klasse weer eens zien. Hij dolde de achterhoede van Doetinchem en liet de keeper kansloos in de korte hoek 1-1. Dit was hoe FC Trias zich dit bedacht had. De 2e helft was voor FC Trias. Men was scherper en fitter als Doetinchem. Misschien dat de weersomstandigheden in het voordeel waren van FC Trias, de wind speelde een grote rol, FC Trias speelde eigenlijk een prima 2e helft. De 1-2 kwam uit een vrije trap van Menno. Hij draaide met zijn linkerpoort de bal voor het doel. De slimme overstap van Wiebe liet de keeper van Doetinchem volledig kansloos en verbouwereerd achter. Na deze voorsprong kwam FC Trias niet echt meer in gevaar. Doetinchem werd niet gevaarlijk meer omdat FC Trias ook prima verdedigende. Na 96 min floot de scheidsrechter voor het einde en was het FC Trias dat feest kon vieren. Een belangrijke overwinning. Doetinchem haakt nu ff af maar blijt een gevaarlijke outsider.

Zondag speelt FC Trias weer eens thuis. Witkampers uit Laren komt dan op bezoek. De nr 3 zal moeten winnen om in het spoor van OBW en FC Trias te blijven. Hopen dat de toeschouwers er dan weer bij zijn. Want ondanks deze weersomstandigheden waren er weer meer bezoekers uit Winterswijk als van de thuisploeg. Waarvoor dank grote dank !

Scroll naar boven