FC Trias wint laatste wedstrijd van SC Overwetering

FC Trias pakte de laatste 3 punten van het seizoen in Boskamp, gemeente Olst. Uit werd er met 2-3 gewonnen van de nr 10 in de 3e klasse A. SC Overwetering wist voor deze wedstrijd dat men nacompetitie ging spelen voor behoud van de 3e klasse. FC Trias had zich vorige week reeds veilig gespeeld en wat er dan in het verslag van de thuisclub staat moet iedereen dan ook maar snel vergeten van de verslaggever ter plaatse is duidelijk niet op de hoogte.

De voorbereiding op deze wedstrijd was dan ook totaal anders dan normaal. Zaterdag is onze aanvoerder getrouwd met “ zijn “ Lisa en had de hele selectie uitgenodigd om dit samen met hun te vieren. En dat is goed gelukt. Na dit festijn was het de andere dag weer vroeg verzamelen. Om op tijd te vertrekken voor 1, 5 uur durende bus reis. Ook in de bus was de de voorbereiding net iets anders. Normaal is het rustig voor de wedstrijd maar deze keer niet. o.l.v. 2 DJ’s Camiel en Brian ging de muziek als de brandweer.

Anke en Bert Bemers trots op hun zoons Jorrit en de debuterende Olivier

Eenmaal aangekomen in Boskamp was de focus wel weer aanwezig en was er afgesproken om de 3 punten mee naar huis te nemen en zo op 40 punten te komen. SC Overwetering begon wat beter aan de wedstrijd maar de 1e grote was voor Robin die net naast kopte. Toch duurde het niet lang voordat FC Trias achter kwam. Slecht verdedigen was hier debet aan. Daarna ging het spel heen en weer. Na zo’n bruiloft en warme omstandigheden had FC Trias het lastig in de 1e helft. Maar wat we begrepen van de thuisclub was scoren het grootste probleem en dat was niet anders vandaag. FC Trias liet wel zien effectief te kunnen zijn. Jorrit stond precies op de juiste plek en liet de keeper kansloos 1-1. Tevens was dit de ruststand.

2e helft zelfde spelbeeld. Overwetering veel in balbezit en FC Trias loerend om er snel uit te komen. Overwetering kreeg wel was kansjes maar als je dan niet benut dan kom je niet verder. Toch kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong. Wederom slecht uit verdedigen aan FC Trias kant werd het 2-1. Dit was het sein om met 4 aanvallers te gaan voetballen. Melvin kwam er voorin bij en hij had direct succes. Een perfecte voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal keihard binnen gekopt door de lange verdediger. 2-2. FC Trias rook bloed en bleef volop de aanval spelen om te winnen. En die kwam er. Aakash miste nog alleen voor de keeper, de rebound van Camiel werd nog gepakt door de keeper maar de volgende voorzet van Aakash kwam weer bij Camiel die de keeper nu wel verschalkte. 2-3. Na 93 minuten zit het seizoen er op.

Verdienstelijk invallende Eloy

De selectie wil hierbij de supporters bedanken voor hun support. Blijft altijd mooi om te zien dat er vaak bij uitwedstrijden meer mensen zijn van FC Trias dan van de thuisclub.

Wat het vermelden meer dan waard is dat Olivier Bemers en Eloy van de Graaf  hun debuut maakten in het 1e 11 tal. Olivier speelde zelfs de gehele 90 minuten en deed dit voortreffelijk. Eloy liet zien waar die goed in is, maar zijn doelpunt werd om dubieuze reden afgekeurd.

Het seizoen zit er op. De staf is op de achtergrond bezig met de selectie voor volgend seizoen. Hoe die er uit gaat zien dat zal na 15 juni bekend worden.

Camiel scoort winnende treffer
Scroll naar boven