FC Trias wint van titel kandidaat WVV’34

FC Trias speelde vandaag tegen de nummer 2 uit de 3e klasse A. WVV’34 uit Hengevelde. Een zware klasse waarbij iedereen van iedereen kan winnen. Dat bleek deze middag wel weer.

De geroutineerde ploeg uit Hengevelde was met zijn gemiddelde leeftijd een stukje ouder als FC Trias maar liet de 1e 20 minuten zien waarvoor het naar Winterswijk was gekomen. Niet dat echte grote uitgespeelde kansen kreeg maar FC Trias had het lastig in die fase. Nadat de storm uit Hengevelde was gaan liggen kwam de thuisploeg gaandeweg de 1e helft steeds beter voor de dag. Misschien niet helemaal terecht maar FC Trias had op voorsprong kunnen komen. Cornelis knalde op de paal. Robin Stronks kopte over en de grootste kans was aan Brian helaas (nog) niet besteed. Derhalve een 0-0 ruststand.

Na de pauze was de wedstrijd veel meer in evenwicht. De jeugdige ploeg van William en Rob kwam steeds beter in de wedstrijd. WVV’34 schoot nog een x prachtig op doel van de FC Trias maar Sam liet zijn waarde weer eens zien. De uit Eibergen afkomstig keeper speelde een prima wedstrijd en heerste in zijn eigen 16 meter gebied. De achterhoede van FC Trias speelde prima en gaf nauwelijks iets weg. En Tiras kwam op voorsprong. Brian was sneller en sterker dan de centrale verdediger van de bezoekers. Alleen voor de keeper deed Brian het op zijn Brian’s. Met zijn favoriete linkerbeen schoot hij de bal fantastisch in de kruising. De keeper was volstrekt kansloos. Na de achterstand van de bezoekers ging men vol op de aanval spelen. Achterin 1 op 1 en voorin met zijn 4. Echter de verdediging van FC Trias gaf geen krimp en wonnen daarbij ook alle kopduels. Uit een omschakel moment werd Angelo diep gestuurd. Net op moment dat Angelo bij de bal was zette de centrale verdediger de sliding in. Hierbij werd hij geraakt en kon de goed leidende scheidsrechter heer Broekhuis uit Apeldoorn niets anders doen dan de rode kaart te trekken. Of het een rode kaart was kan uw verslaggever niet zeggen omdat ik er niet goed voor stond maar de scheidsrechter was zeer gedecideerd, ook na afloop van de wedstrijd. Wat er in het tumult toen gebeurde was niet erg netjes. De uit stormende keeper liet in woord en gebaar zien het niet eens te zijn met de beslissing. Deze keeper mag van geluk spreken dat de scheidsrechter hem spaarde want 1 ding is zeker, je blijft van de scheidsrechter af.

FC Trias pakte de overwinning door een prima collectief. Iets wat het technisch duo prima voor elkaar heeft gekregen . De ploeg is altijd prima voor bereid op de tegenstander en weet wat men moet doen. Volgende week 17 december speelt FC Trias het inhaal duel thuis tegen Reunie uit Borculo. Wil men nog stijgen op de ranglijst zal nog 1 keer gas gegeven moeten worden.

Pupillen van de week Rens Peters en Mellan Ros, beide van onze JO9-1 verrichten de aftrap met ballen beschikbaar gesteld door Italiaanse Meren, Onck Beveiligingstechniek BV en Tolkamp Keukens

Scroll naar boven