Ruime overwinning in Heeten

FC Trias speelde op een ijs koude 3e decemberdag uit in Heeten. De nr 13 van de ranglijst had nog maar 6 punten in 10 wedstrijden verzameld maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Trainer William had Heeten vorige week gezien en constateerde dat Heeten toen onverdiend verloor en best heel aardig kan voetballen.

FC Trias begon nog wel aardig aan de wedstrijd. De eerste aanval was direct raak. Uit een onoverzichtelijke situatie voor de goal van Heeten was Niels het goudhaantje die 0-1 scoorde. De aanval die over links ging kwam bij Brian die onderste boven werd gelopen. De matige leidsman van deze middag zag er niets in maar had een penalty moeten geven. De scrimmage die daar uit voort kwam zou volgens de thuisclub Brian hands gemaakt hebben. Maar zijn reactie was dat hij dit niet gezien had en dus de goal goed keurde. Een goed begin van FC Trias maar men kon de rest van de 1e helft er niet echt een goed vervolg aan geven. FC Trias had het lastig om te voetballen doordat Heeten hoog druk zette. Men moest veelal de lange bal gebruiken, en dat kan ook best wel maar dan moet je wel de 2e ballen winnen. En dit gebeurde niet zodat FC Trias het lastig had en een matige 1e helft speelde. Een kwartier later was het 1-1. Een prachtige lange bal van de nr 3 over 40 meter kwam precies op het hoofd van de aanvaller van de thuisclub die de 1-1 noteerde. Slecht mee verdedigen van FC Trias was hier zeker debet aan. Maar lang kon de thuisclub niet genieten van deze gelijke stand. De 1e beste aanval van FC Trias was het al weer raak. Nu was Cornelis die scoorde. De topscorer aller tijden bij FC Trias had vandaag pas zijn 1e basis plaats te pakken en maakte deze volledig waar. Met nog 5 minuten te gaan voor de rust zou een voorsprong niet verdiend geweest te zijn maar niemand binnen FC Trias die daar wakker van lag. Toch ging men rusten met 2-2. Wederom matig verdedigen deed FC Trias de das om.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. FC Trias zette het iets anders neer en men moest meer duels gaan winnen. De 2e helft was 2.35 minuten aan de gang of FC Trias stond al weer voor 2-3. Cornelis won nu wel zijn kopduel en zette Brian alleen voor de keeper. Brian had er geen moeite mee en de keeper van de thuisclub was kansloos. De thuisclub probeerde het wel maar FC Trias stond beter, voetbalde beter en men won nu wel de 2e ballen. Cornelis deed met zijn 2e goal van de wedstrijd, de wedstrijd definitief op slot. Brian had nog een penalty moeten krijgen maar de scheidsrechter wuifde de duidelijk overtreding binnen de 16 weg. De thuisploeg creëerde niet zo veel meer en FC Trias had de zaakjes beter voor elkaar. Invaller Angelo maakte 2-5 na een prachtige aanval. Heeten maakte in de 90 ste minuut nog wel de 3-5 maar de 3 punten waren binnen. FC Trias wisselde in de 2e helft 4x en de invallers maakten vanmiddag het verschil. De selectie kent nauwelijks blessures en zo moet het technisch duo lastige keuzes maken. Maar FC Trias is in de breedte sterk iets waar het de laatste jaren nog wel eens aan ontbrak.

FC Trias speelt voor de jaarwisseling nog 2 wedstrijden thuis. Komende zondag is nummer 2 WWV’34 de tegenstander een week later halen we de wedstrijd tegen Reunie in. Kan FC Trias deze wedstrijd winnen dan komt plek 2 in zicht. We gaan het zien.

Scroll naar boven