FC Trias 1 wint uitwedstrijd tegen V.V. Ruurlo

Onder werkelijk fantastische omstandigheden stond FC Trias vandaag tegenover V.V. Ruurlo op sportpark ’t Rikkelder. Zouden vandaag dan eindelijk de eerste drie punten binnen gehaald worden?

De start van de wedstrijd was weifelend want men had niet direct een antwoord op de positiewisselingen van de tegenstander. Na een kleine tien minuten nam FC Trias het heft in handen en speelde het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af. Grote kansen werden er echt niet gecreëerd, want vaak liep men zich vast rond het drukke strafschopgebied van de tegenstander. Uit een van deze momenten kon V.V. Ruurlo de bal de diepte in sturen en helaas werden we weer verrast. De spits kon alleen doorlopen op Mathijs en omspeelde deze handig. Gio kon op de doellijn ook geen redding meer brengen en zo stond het na een half uur spelen 1-0 voor V.V. Ruurlo. Tegen de verhouding in maar helaas moeten we ook in de spiegel kijken en toegeven dat we dezelfde fouten blijven maken. Inmiddels heeft FC Trias laten zien niet te schrikken van een achterstand en men ging op dezelfde voet door. Op de helft van de tegenstander zoeken naar een gaatje en na een voorzet van Menno was Joost er al dichtbij. De keeper lag op de grond en iedereen telde hem al maar wonder boven wonder was daar nog een been om Joost zijn poging te blokkeren. Enkele minuten later zou de gelijkmaker dan toch vallen. Uit een voorzet van Menno werd Ilhan onhandig naar beneden getrokken en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Topscorer en spits Ilhan zette zich achter de bal en tekende de gelijkmaker aan. De keeper kreeg er nog aan hand tegenaan maar gelukkig voor FC Trias ging de bal het doel in.

In de rust was er naast opluchting over de gelijkmaker toch ook teleurstelling en ongeloof over het tegendoelpunt. Weer was er vanuit een situatie waarin FC Trias ogenschijnlijk controle over de wedstrijd had een doelpunt geïncasseerd. De tactiek werd nog eenmaal besproken en verbeterpunten voor de tweede helft aangehaald. De tweede helft moest de vurig gewenste drie punten gaan opleveren, die overtuiging was duidelijk aanwezig. FC Trias begon goed aan de tweede helft en binnen een minuut onderschepte Menno de bal om vervolgens op de goal af te lopen. Helaas kwam hij uit op zijn rechter en kon zijn schot niet tot doelpunt gepromoveerd worden. In de 55e minuut kon Menno zijn tegenstander weer eens binnendoor passeren om vervolgens bal naar de rechterkant te openen op Joost. Menno vervolgde zijn loopactie naar de rand van de zestien en kreeg de bal vervolgens perfect terug gelegd door Joost. Na een aanname met links kon hij (met dezelfde mindere rechtervoet) dan eindelijke de bevrijdende 1-2 binnen schieten. Bevrijdend zou je denken maar het tegendeel was waar. Juist in deze fase werd FC Trias voorzichtiger en de angst om de voorsprong weg te geven was zichtbaar. In plaatst van vooruit te blijven voetballen werden er balletjes breed en achteruit gespeeld. Menno had een paar minuten later de bevrijdende 1-3 binnen kunnen schieten maar helaas raakte hij de paal. V.V. Ruurlo kwam een keer met een gevaarlijk schot dichtbij de gelijkmaker maar Mathijs redde deze bal fantastisch. In de 70e minuut werd Bram rond de zestien ingespeeld maar na een overtreding op hem paste de scheidsrechter de voordeelregel perfect toe. Net buiten de zestien draaide Ilhan de bal perfect om de keer heen in de benedenhoek. De bevrijdende 1-3 zorgde ervoor dat FC Trias weer vrijuit ging voetballen en in de laatste fase van wedstrijd had de score nog hoger uit kunnen vallen.

De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen en een mooie plek in de middenmoot is het gevolg. Hopelijk geeft dit resultaat onze jongens het vertrouwen om op deze manier door te gaan. Het voetbal is bij vlagen best aardig en de ploeg werkt hard voor elkaar.

Uiteraard bedanken we het meegereisde trouwe publiek voor hun komst en support!

Volgende week spelen we om 14:00 de thuiswedstrijd tegen VVO uit Velp. Hopelijk tot dan!

Scroll naar boven