Fleur Lefering bij de top van Nederland in het meisjesvoetbal

FC Trias heeft in elke leeftijdsgroep minstens één meisjesteam. Meisjesvoetbal krijgt bij ons veel ruimte en aandacht. Dat levert soms heel onverwachte nieuwe leden op. Een voorbeeld daarvan is keepster Fleur Lefering, die in de zomer van 2015 de overstap naar FC Trias maakte en het nu niet alleen geweldig naar haar zin heeft, maar ook nog eens enorm goed presteert. En dat is precies wat we willen bieden: presteren met plezier.

FC Trias barst van de goede keepsters. Enkele daarvan zijn zo goed dat ze ook al bij de KNVB in beeld zijn of waren. Fleur is daarvan tot nu toe het verst gekomen: ze zit inmiddels bij de laatste 32 van de selectie voor Jong Oranje onder 14 jaar.

Bij FC Trias speelt ze haar wedstrijden in verschillende teams. Haar “eigen” team is D5M. Allemaal meiden van haar eigen leeftijd (13 jaar), die samen in de jongenscompetitie spelen. En ze spelen niet alleen goed voetbal, ze boeken ook resultaat. Met Fleur als betrouwbare en vaak uitblinkende sluitpost, groeit haar hele team week na week. En Fleur ontwikkelt zich verder en verder. Ze krijgt net als alle andere selectiekeepsters wekelijks een of twee keer gericht keeperstraining. En omdat een keeper ook een belangrijke schakel is in een team, traint ze natuurlijk ook gewoon met één keer per week met D5M mee. Daarnaast heeft ze elke maand wel een paar activiteiten (trainingen en wedstrijden) met de KNVB-selectie. En dan gaat ze op zondag ook nog regelmatig naar de keepersschool.

Fleur woont in Lichtenvoorde. Toch speelt ze in Winterswijk, bij FC Trias. Waarom? Omdat ze bij ons echt begeleid wordt, en de kans en de ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. We steunen haar. We dagen haar uit. En ze mag spelen, veel spelen. En steeds op een hoger niveau. Bij de meidenteams in de C-jeugd en in de B-jeugd (beide hoofdklasse) heeft ze al meegespeeld, en ze is inmiddels zo ver doorgegroeid, dat ze ook in de jongens C1 inmiddels haar eerste competitiewedstrijd op hoofdklasse niveau heeft gespeeld. Met dat team traint ze ook één keer per week. Zo doen we dat met alle getalenteerde speelsters: die mogen regelmatig meetrainen met teams die hoger spelen dan hun eigen team.

Fleur is een echt voetbaldier. En als keepster een echte teamspeelster. Uitblinken doe je voor je team. Elk elftal waarin ze meespeelt merkt dat meteen. Ze geeft leiding aan haar verdediging en ook in de kleedkamer doet ze mee alsof ze overal thuis is. Met haar reddingen op de lijn, haar geweldige durf en techniek om uit te lopen, haar snelheid en haar reactievermogen heeft ze al menig doelpunt voorkomen, en vele handen op elkaar gekregen. De vele complimenten die ze krijgt, laten haar niet naast haar schoenen lopen, maar maken juist dat ze steeds steviger in haar schoenen staat. Ze kan uitstekend omgaan met de ontwikkel- en verbeterpunten die we met haar doorspreken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij niet alleen blij zijn met Fleur, maar dat ze wat ons betreft een voorbeeld is voor die vele andere geweldige speelsters die bij onze vereniging rondlopen.

Scroll naar boven