Trias 4 schrijft weer 3 punten bij

Waar menig amateurvoetbalduel wegens de hevige regenval en de erbarmelijke omstandigheden van afgelopen dagen werd afgelast, kon Trias 4 gewoon aantreden op het vertrouwde kunstgras hoofdveld van het ’t Huitinkveld. Tegen Rekken 2 mocht men de goede reeks van de afgelopen periode en het opgedane wedstrijdritme voortzetten.

Rekken 2, dat volgens de ranglijst als laagvlieger gezien mocht worden, had in de eerste wedstrijd in Rekken al laten zien, dat men behoorlijk kon voetballen. In deze wedstrijd eerder dit seizoen, had men Trias dan ook terecht twee punten af weten te pakken. En dit was vanochtend precies de reden, waarom TD Kruuke zijn mannen van te voren op scherp zette en voor enige vorm van onderschatting wilde behoeden.

Vanaf de eerste minuut liet Trias 4 zien, met welke intenties men het veld had betreden. Er werd gelijk kort gedekt en Rekken werd ver op hun eigen helft vastgezet. Door gelijk veel persoonlijke duels te winnen, kwam Trias goed in de wedstrijd en er kon verzorgd van achteruit worden opgebouwd. Veelvuldig werd de diepte gezocht en enkele kleine kansen dienden zich in de aanvangsfase al aan.
Met nog geen kwartier op het bord, stuurde Vincent Maarten met een lange bal met binnenkant scheenbeschermer, de diepte in. Maarten faalde niet en schoof de 1 – 0 droog langs de keeper.
Gelijk na de openingstreffer zette Trias 4 zijn spel voort. De bal ging goed rond in de ploeg en men toonde prima combinatiespel. Hierbij werden goede kansen gecreëerd, maar men verzuimde de voorsprong uit te breiden. En ondertussen kwam Rekken wat beter in de wedstrijd en mocht spaarzaam de aanval zoeken. Via de vleugelspitsen werd de diepte gezocht, maar tot serieuze kansen kwam men hierbij niet. Een prima afstandsschot van dertig meter leek verrassend binnen te vallen, maar werd door de vingertoppen van de goed keepende Niels gedegradeerd tot niet veel meer dan een halve kans. Dichter bij een treffer zou Rekken in deze wedstrijd echter niet komen.
Met de 1 – 0 op het bord werden de kleedkamers opgezocht.

In de kleedkamer was er een goede stemming, waarbij er toch wel tevredenheid heerste over de eerste helft. Maar daarbij was het toch ook wel duidelijk, dat de voorsprong nog te mager was voor te vroege euforie. Men zou moeten waken voor een snelle gelijkmaker.
In de tweede helft kwam Rekken 2 sterk uit de startblokken en kwam gelijk goed in het spel. Wederom werden de vleugelspitsen goed bediend en ook nu konden deze enkele malen gevaarlijk ver op komen. Ongemerkt liep Trias 4 achteruit te voetballen en leek het de problemen over zichzelf af te roepen. Bij vlagen stonden alle elf blauwhemden op de eigen helft en liet men Rekken het spel maken. Maar door extra inzet en hard werken, leek Trias zich onder deze druk uit te voetballen.
En toen Gijs V. met nog twintig minuten spelen, vanuit een onmogelijk hoek de 2 – 0 binnenschoot, kwam er een bruut einde aan alle aspiraties van de gasten, om het hier toch nog spannend te maken of zelfs nog met een puntje naar huis te kunnen gaan.
En dit bleek ook wel, want nu was het Trias dat volop balbezit had en nog enkele malen zeer dicht bij nog een treffer was.
Na exact negentig minuten floot de prima fluitende scheidsrechter Middelhuis af. Een goede pot van zijde Trias, tegen een tegenstander die wellicht toch wat lager gerangschikt staat, dan het veldspel doet vermoeden. Maar slechts in de periode waarbij Trias 4 achteruit liep te voetballen, had men het echt moeilijk gehad. Ondanks dat, had men nauwelijks iets weggegeven.

Komend weekend mag men weer even bijkomen en de verdiende zondagsrust pakken. In de weken daarop zal men enkele echte krachtsmetingen ondergaan tegen naaste concurrenten KSV uit Vragender en Reünie uit Borculo. Allereerst zal 06 maart a.s. KSV 2 bestreden moeten worden op Sportpark De Bult in Vragender. Een week later ontvangt men Reünie 3 thuis op ’t Huitinkveld.
Zoals altijd is ook hierbij Uw tomeloze support vanaf de zijlijn weer van onschatbare waarde!

Scroll naar boven