Flinke nederlaag voor FC Trias VR1

Op zondag 6 september verzamelden de vrouwen van FC Trias zich vroeg bij de club, voor de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen. Er werd om 10 uur afgetrapt op het sportpark De Tol in en tegen Kilder.

Helaas begon de wedstrijd niet goed. Binnen één minuut stond het 1-0 voor Kilder. Via een lange bal vanuit de aftrap werd meteen het eerste doelpunt gemaakt. Na dit onoplettende begin probeerde FC Trias het spel op te pakken. Tevergeefs, want Kilder bleef de bovenliggende partij. Vanuit een corner werd de 2-0 gescoord. De bal belandde na een lange trap in het vijfmetergebied en bleef daar liggen. Een oplettende speelster van Kilder schoot de bal binnen. Aan het einde van de eerste helft scoorde Kilder nogmaals, 3-0. Dit was ook de ruststand.

Tijdens de rust gaf Dennis aan dat er feller moest worden gevoetbald. Laten zien dat je wil winnen en voor elkaar werken was de boodschap. De tweede helft begon FC Trias veel sterker. De bal werd rond getikt en er werden een aantal kansen gecreëerd. Eefke liep met de bal aan de linkerkant langs de verdediging en kon vervolgens de bal zelf in de korte hoek binnenschieten, 3-1. Helaas bleek deze opleving maar van korte duur. Kilder kwam vrij snel na het doelpunt terug en schoot de 4-1 binnen. Met nog dertig minuten op de klok kon Trias alleen nog maar verdedigen. Kilder kreeg veel tijd en ruimte en kon hierdoor vele kansen creëren. Hieruit volgden helaas nog een aantal tegendoelpunten. Eindstand, 9-1. Helaas een grote, maar verdiende nederlaag voor de vrouwen van FC Trias. Een leermoment voor de jonge groep van Dennis Kitaman vandaag.

Volgende week spelen de vrouwen hun laatste bekerwedstrijd in en tegen Varsseveld.

Scroll naar boven