Gelijkspel FC Trias tegen SC Rheden

Na een teleurstellende uitwedstrijd tegen MvR hebben we afgelopen zondag onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Het team heeft de hele week hard gewerkt om een goed resultaat te boeken en had veel vertrouwen in een goede afloop.

De start was echter dramatisch want het was SC Rheden dat al na 34 seconden op voorsprong kwam. Balverlies op het middenveld van Rolf leidde de tegengoal in. FC Trias had het in het eerste kwartier lastig met de organisatie van Rheden. Toch kreeg men na een paar minuten al een grote kans op de gelijkmaker maar Rolf schoot over. Langzamerhand nam FC Trias het initiatief over en was het wachten op de 1-1. Toch moesten we blijven oppassen voor de gevaarlijke uitbraken van Rheden. Na 30 minuten viel de gelijkmaker dan toch. Een scherpe voorzet van Menno Stemerdink werd door een Rheden speler in eigen doel verwerkt.

Wat daarna volgde was een rommelige fase waarin FC Trias een optisch overwicht had en Rheden zich ver op eigen helft liet zakken. FC Trias kreeg wat mogelijkheden maar kon ook niet veel uitgespeelde kansen creëren. Uit een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie liet Twan net voor rust de bal van zijn voet springen. De buitenspeler van Rheden kon ermee aan de haal gaan en uit zijn voorzet maakte Rheden tegen de verhouding in 1-2. Dit was een flinke klap voor onze jongens.

In de rust was FC Trias vol ongeloof over de achterstand want niemand had het gevoel dat we van deze ploeg hoefden te verliezen. Vol overgave ging FC Trias op zoek naar de gelijkmaker en hiervoor kregen ze ook nodige kansen. Pogingen van Joost, Richard en Jorrit konden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd worden. De aanvalsdrang van FC Trias zorgen vanzelfsprekend ook voor ruimte voor de tegenstander. Rheden kreeg twee levensgrote kansen kreeg om de wedstrijd op slot te gooien maar kon deze ook niet benutten. Het heeft tot de 77ste minuut geduurd voor FC Trias de toch wel verdiende gelijkmaker noteerde.

Op aangeven van Menno wist Ilhan de bal fantastisch in te koppen en daarmee het publiek een spannend laatste kwartier te bezorgen. Ondanks veel druk op de goal van Rheden kon helaas voor FC Trias de winnende niet gemaakt worden. Complimenten voor de strijdlust en de mentale kracht die getoond is. Daarnaast kunnen we stellen dat we voldoende kansen creëren en ook scoren. Helaas krijgen we ze ook te gemakkelijk tegen en het doelsaldo van 5-5 na twee wedstrijden is dan een logisch gevolg.

Wij bedanken ons publiek en ballensponsors Jan Wilterdink, Sibelco en Kappershuis de Vries.

De pupillen van de Week waren Ridaro Pattiruhu en Sam Tankink, spelers van FC Trias JO10-1G!

Onze volgende wedstrijd is op 07-10-2018 thuis om 14:00 tegen VDZ, tot dan!

Ook de mannen van RTV Slingeland waren aanwezig en zij maakten de volgende reportage:

Scroll naar boven