Gerard Knook benoemt tot lid van verdienste

Op maandag 27 september hielden wij onze Algemene LedenVergadering. Tijdens deze vergadering werd Gerard Knook bedankt voor zijn vele uren vrijwilligerswerk die hij heeft gestoken in onze kantine (eerst op Zwanenberg en later op ‘t Huitinkveld) waarvan hij heeft aangekondigd dat hij hiermee volgend jaar gaat stoppen. Onze voorzitter had niet alleen mooie woorden voor Gerard maar hij benoemde hem (volledig terecht) als lid van verdienste van FC Trias.

Bart had voor Gerard de volgende mooie woorden:
Het koste veel moeite om je hier naar toe te krijgen. Ik begreep van Andre dat je eerst niet voornemens was om hier naar toe te komen. Dus ik maar Hanny bellen. Ook die was ten einde raad en zij belde daarna Ronald Jansen. Onze verbinder Ronald bedacht een plan dat hij in gesprek met mij moest over de kantine en jij moest erbij zijn. En ja, volgens mij vermoedde je al wat.

Beste Gerard,
Begin van dit seizoen kondigde je je vertrek aan als “kantinebaas” bij FC Trias.  Nog een jaar en dan ben ik weg op z’n Knooks. En dit keer is het echt zo, je hoeft me ook niet over te halen zo zei je. Want de laatste jaren twijfelde je al wel effe, ga ik wel of ga ik niet door, tenminste dat gevoel gaf het mij. En dan waren we maar al te blij dat jij met al je kennis aangaf, it geet oan of te wel en door.

Toch willen we daar even bij stilstaan Gerard:
Het twintigste jaar in “jouw kantine” als vrijwillige ondernemer. Na het overlijden van Koos Verkaik als ik het goed heb, was jij diegene die het voort heeft gezet. Als nogmaals vrijwillige ondernemer, want zo heb ik altijd je rol gezien. Want menig ondernemer zou blij zijn met de omzetten en resultaten die je gedraaid hebt en nog draait. Onze kantine als een van de financiële levensaders van onze vereniging en stichting.
Het geld waar we veel dingen van kunnen doen.

Het mooie aan jou is dat je de gesprekken met de leveranciers ziet als een echte wedstrijd. Je strategisch gezegd ze heel kort door de bocht probeert uit te melken of iets met onderste uit de kan zoals je zegt en het altijd zodanig voor onze vereniging gunstig laat uitpakken.

Maar niet alleen de kantine. Zo heb je daarvoor in het dagelijks bestuur gezeten, deed en passant nog even de ledenadministratie samen met Hanny aan de keukentafel. Hanny die overigens ook nog steeds in de kantine helpt.

Maar beste Gerard, naast FC Trias weet ik dat je ook graag je vrije tijd besteed aan het gaan naar de Vrienden van Amstel Live. Vakantietripjes waar ik dan gewoon even een fotootje krijg van blauwe luchten en witte stranden met Gerard en Hanny op de stretchers aan de cocktail terwijl ik achter mijn bureau zit op het werk. Maar ook lekker uit eten is een van je favoriete bezigheden. Alhoewel ik dit weekend begreep dat je tijdelijk shakes gaat proberen samen met Hanny?

Beste Gerard, als mens zie ik je als een ruw bolster, blanke pit die veel voor onze vereniging heeft gedaan en ook nog steeds doet. Zodat we elk jaar weer prima cijfers konden laten zien. Altijd van je op aan, een man, een man, een woord, een woord. Altijd in de weer ook tijdens de coronatijd waar je wekelijks ervoor hebt gezorgd dat e.e.a. schoon bleef en functioneel om alles zo weer op te kunnen starten. Soms is het zo dat waardering niet altijd wordt uitgesproken maar dat wil niet zeggen dat het er dan niet is.  Als vrijwilliger sta je belangeloos voor de medemens klaar. En dat wordt ook niet altijd door iedereen gezien. Maar wij als bestuur zagen dat wel zo Gerard en dat moet je van me aannemen.

Ik heb iets voor gesteld in het Algemeen Bestuur en het bestuur van SSB en daar was het antwoord van allen unaniem ja op. Daarom willen we je eren met de titel Lid van Verdienste van onze vereniging voor alles wat je voor onze vereniging hebt gedaan. Ik wil dan ook de aanwezigen in de zaal vragen of zijn daar mee in kunnen en willen stemmen?

Van harte gefeliciteerd Gerard!

Scroll naar boven