Geslaagde eerste (oefen)wedstrijd voor FC Trias VR1!

Zondag 23-08 stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor FC Trias VR1 op de planning. Een oefenduel bij en tegen de vrouwen van Medd0, dit seizoen uitkomend in de 4e klasse zondag. Na het abrupte einde van vorig seizoen mochten de vrouwen van FC Trias eindelijk weer een wedstrijd voetballen en dat voelde weer als van ouds. Toch zijn er een aantal dingen anders dan vorig seizoen. Een aantal vrouwen hebben aan het einde van vorig seizoen besloten om te stoppen of te verkassen naar een andere club. Hierdoor zijn er een aantal gaten ontstaan binnen het team en deze moeten natuurlijk weer worden opgevuld. Door de aanvulling van een aantal meiden uit de jeugd (Yvet Schipper, Kaya Selker, Amber Kobus, Kim Colstee, Daniëlle Pennings) en VR2 (Leonie Ros, Sytske Meinderts) staat er, net als voorgaande jaren, weer een jong en talentvol team met wederom Dennis Kitaman aan het roer. Vandaag kregen we ook nog versterking van Ilse Oonk en keepster Sanne Schreurs.

Om 11..00 uur trapte FC Trias de wedstrijd af. Na enkele minuten voetballen op de helft van Meddo legt Leonie de bal klaar voor Lea die keihard uithaalt en na twee minuten de 0-1 scoort. Al snel volgden er meer goed uitgespeelde kansen, maar helaas belanden deze niet in het doel. Aan het einde van de eerste helft komt Lot, na goed drukzetten op de verdediging van Meddo, één op één met de keeper en scoorde zij de 0-2. Na drie kwartier een terechte voorsprong voor FC Trias.

Meddo start de tweede helft met de aftrap. Niet veel later scoort Eefke de 0-3 vanuit een mooie loopactie vanaf het middenveld. De tweede helft was meer een wedstrijd, waarbij er op beide helften werd gevoetbald. Gelukkig stond Sanne haar mannetje onder de lat en door een aantal goede reddingen kon Meddo niet tot scoren komen. FC Trias nam, naar het einde van de wedstrijd toe, weer meer de leiding. Na een goede verdedigende actie gaf Sytske een prachtige assist op Daniëlle en zij scoorde de 0-4. Trias kreeg nog een aantal kansen, maar het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Meddo. Kim Grijssen, oud voetbalster van FC Trias, schoot de bal vanaf de middellijn onderkant lat in het doel. Eindstand: 1-4. Al met al een goede start voor het nieuwe, jeugdige FC Trias VR1.

Volgende week beginnen de vrouwen aan de bekercompetitie tegen FC Eibergen VR1. Om 11.00 uur word er afgetrapt op sportveld t’Huitinkveld. Supporters zijn zeker welkom, met in acht neming van de coronaregels natuurlijk.

Scroll naar boven