Heel zure nederlaag voor JO15-2G

Afgelopen zaterdag moesten we naar Doetinchem, naar de nummer twee van de competitie: DZC ’68. Vanwege de blessure van Fleur was Merijn van JO15-3 bereid met ons mee te gaan om te keepen. Het duurde even voordat we op weg konden, want één van de chauffeurs had motorpech. We hebben nog geprobeerd de auto duwend aan de praat te krijgen, maar dat is niet gelukt helaas.
De chauffeur was echter niet voor één gat te vangen en had al snel een vervangende auto geregeld. Al met al niet zo’n ideaal begin.
De reis naar Doetinchem verliep voorspoedig en mooi op tijd kwamen we aan op Sportpark Zuid. Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen.

De eerste 20-25 minuten hadden een eenzijdig beeld, DZC in de aanval en Trias in de verdediging. Echt hele grote kansen heeft DZC niet gecreëerd en daar waar nodig stond Merijn zijn mannetje. De stand was dus nog steeds zoals we begonnen: 0-0.
Na die 20-25 minuten begon Trias zich te melden op de helft van DZC. Na 31 minuten mocht Trias zelfs zijn eerste corner nemen.
Kort daarna plaatste Trias weer een aanval; dit keer over de rechterkant. Via Thom naar Joost V, die de bal voorzette. Jarnick, net buiten de 16, kon de bal niet goed raken. Jammerrrrrr. Weer even later kreeg Jarnick een vrije trap vanwege gevaarlijk spel van zijn enorm lange tegenspeler. Jelmer trapte de bal richting DZC goal, de bal stuitte in het 16-meter gebied en Thom ging met zijn hoofd net onder de bal door waardoor de kans verloren ging. Dit was zo’n beetje de laatste actie in de eerste helft. De scheidsrechter floot ten teken van de rust.

Het publiek was blij dat ze naar binnen konden om op te warmen, want de wind die woei was behoorlijk koud. Vol goede moed begon Trias aan de tweede helft. Het eerste gevaarlijke moment was toch weer voor DZC, maar gelukkig voor Trias hield Merijn zijn doel schoon. Na 4 minuten regende produceerden Dominique en Thom een aantal ééntweetjes aan de linkerkant van het veld waar een corner uitkwam. Wederom trapte Joost V de bal mooi voor de DZC goal en kopte Ryan de bal net naast. Jawel, Ryan kopte! Hij kán het wel. Zo ging het spel heen en weer en waren er kansjes voor beide teams. Merijn bleef alert en dat gold ook voor de DZC keeper. De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen, ware het niet dat 5 minuten voor het eind de scheids een overtreding van Trias in hun strafschopgebied zag en een penalty gaf voor DZC. De schrijver van dit stukje vond het een cadeautje. Niet geheel objectief zult u zeggen, maar zelfs het DZC publiek vond de penalty onterecht. Hoe het ook zij, de beslissing was genomen. De DZC speler liet zich niet van de wijs brengen en scoorde. Daarna heeft Trias nog wel getracht de stand weer in evenwicht te brengen, maar dat is helaas niet gelukt.

Het positieve wat we uit deze wedstrijd kunnen halen, is dat de jongens zich in de wedstrijd gekokt hebben zodat na de wedstrijd na 20 minuten kantelde en Trias zijn mannetje stond tegen de nummer twee. Daar mogen ze trots op zijn! En Merijn, nogmaals bedankt voor het keepen. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag en wéér in Doetinchem. We spelen bij VIOD tegen JO15-2.

Scroll naar boven