FC Trias 1 verliest derby van s.v. Grol

FC Trias 1 heeft zondagmiddag de belangrijke derby tegen s.v. Grol niet weten te winnen. Op Sportpark Den Elshof werd met 2-0 verloren. Daarmee deed FC Trias zichzelf tekort.

In de eerste helft creëerde FC Trias een veldoverwicht en kreeg het een aantal uitstekende kansen om op voorsprong te komen, maar die werden niet benut. Tot de 30e minuut kon Grol hier eigenlijk niet zo heel veel tegenover stellen. Maar zoals het in het voetbal dan zo vaak gaat, viel in de 30e minuut uitgerekend aan Grol-zijde het eerste doelpunt, door een afstandschot van Thijs Nibbelink. Vlak daarna kreeg Grol nog een goede mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar Mathijs Stortelers wist dat met goed keeperswerk te voorkomen.

Aan het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld, waarbij FC Trias op zoek ging naar de gelijkmaker. Breekpunt in de wedstrijd was echter een rode kaart voor keeper Mathijs Stortelers, die op ongelukkige wijze hands maakte net buiten “de 16”. Hij werd vervangen door A1 keeper Luuk van Eerden. Die keepte een goede wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Grol uit de vrije trap direct de 2-0 maakte. FC Trias probeerde hierna nog wel iets te forceren, maar er werd niet meer gescoord.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “We hadden de afgelopen periode een goede reeks neergezet en zijn dus met vertrouwen afgereisd naar Groenlo. Het is dan heel teleurstellend dat we hebben verloren, zeker omdat wij met name in de 1e helft genoeg kansen hebben gekregen. Helaas waren wij vandaag aanvallend niet goed en doeltreffend genoeg en Grol was dat wel, want zij scoren twee keer, terwijl zij niet eens zo heel goed speelden. Maar dan is de overwinning voor Grol uiteindelijk wel terecht. Wij pakken deze week de draad gewoon weer op en zullen ons gaan richten op het slot van de 1e competitiehelft, waarin wij nog punten zullen moeten gaan pakken”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias.

Dinsdag 22 november a.s. speelt FC Trias 1 thuis tegen Vios Beltrum voor de Achterhoek Cup (aanvang: 20:00 uur) en op zondag 27 november a.s. wordt er voor de competitie ook thuis gespeeld tegen VVO uit Velp. Aftrap om 14:00 uur op ’t Huitinkveld.

RTV Slingeland was ook in Groenlo aanwezig en maakte de volgende reportage:

Scroll naar boven