In de spotlight: Frank Verheijen

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een (groep) vrijwilliger(s), een bijzondere trainer, speler of team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Deze keer in the Spotlight: Frank Verheijen!

Frank Verheijen coachte op zaterdag 15 april zijn 1.500-ste wedstrijd. Voorafgaand aan het thuisduel van onze O19-1 tegen het Maldense Union JO19-1 werd hij, onder toeziend oog van zijn vrouw en kinderen, door voorzitter Bart Berenschot het zonnetje gezet. Bart had naast mooie woorden een ingelijst shirt voor hem.

Frank is in de zomer 1999 begonnen als hoofdtrainer van vv Vosseveld om vervolgens in 2012, min of meer als de Alex Ferguson van de Vossen, de overstap te maken naar sc Meddo. Ook daar was Frank vervolgens ook nog weer 6 jaar hoofdtrainer. Na het eerste jaar bij Meddo ging hij dat in de zomer van 2013 combineren met het trainen van een jeugdteam bij FC Trias waar zoon Steven ons eerste elftal onder z’n hoede had.

De enthousiaste, vriendelijke, sociale en vooral voetbalgekke trainer wil altijd het maximale uit de spelersgroep halen. Zo was hij succesvol bij Vosseveld met een spelers-/vriendengroep met o.a. zoon Steven in de gelederen. Als trainer wist hij niet alleen senioren spelers te raken maar ook jeugdspelers weet hij te prikkelen om net dat extra stapje te doen. Of zoals één van z’n eigen spelers dat in een verslag van een wedstrijd van de O17 omschreef: “De mannen waren hongerig en scherp en hadden er zin aan, de instructie’s van onze trainer Frank Verheijen waren bij de voorbespreking niet voor dovemansoren en veel van zijn trainingsadviezen werden ook in de praktijk omgezet”.

Zo loodste hij na de promotie van afgelopen seizoen onze O19 naar de 4e divisie waarin ze dit seizoen prima meedoen. Frank mag terecht trots zijn dat hij, samen met de rest van de technische staf, de spelers heeft laten groeien met als resultaat dat al een flink aantal, lopende het seizoen, hun debuut hebben mogen maken in het eerste elftal. Frank, dank je wel voor je tomeloze inzet als jeugdtrainer en blijf vooral nog jaren jonge FC Triassers opleiden !


Tekst uitgesproken door Bart Berenschot tijdens huldiging:

Beste Frank,

Bescheiden en met gepaste trots meldde je even tussen neus en lippen 1500 wedstrijden. Dat laten we natuurlijk niet voorbij gaan. 1500 wedstrijden, minimaal 3000 trainingen. Ik mag wel zeggen Frank, jij ademt voetbal. Vanaf 1999 10x Vosseveld, 6x Meddo, 8e seizoen bij Trias en het 9e komt eraan.

Trainer en coach in hart en nieren. En niet alleen trainer. Ook mentor als trainer voor ons aanstormend talent trainers zoals je huidige assistent Mark. Maar vooral je competentie om mensen en met name jeugd te verbinden,  als oudere jongere zoals van Kooten en de Bie zouden zeggen, je staat er midden tussen. Met soms spreekwoordelijk een aai over de bol en waar nodig een schop onder de kont weet je de spelers te motiveren en enthousiasmeren. Daar komt dan ook de gevoelsmens Frank om de hoek kijken die openstaat voor de mens achter de speler. Zoals gezegd, je staat er nog midden tussen. En we kunnen wel zeggen, de jongens maar ook wij hebben je hoog als trainer én mens.

Voor diegene die het nog niet gehoord had, volgend seizoen gaat Frank, naast weer het trainerschap en coaching van de JO19-1, zijn kennis, ervaring en mentorschap uitbreiden richting ons tweede elftal, iets waar we erg blij mee zijn.

En dan natuurlijk het thuisfront die ik ook wil noemen. Zonder hen kon je dit niet doen.  Dus eigenlijk willen we ook jullie en met name natuurlijk Yvonne bedanken voor het feit dat Frank dit allemaal mag doen bij onze vereniging.

Frank we zij erg trots dat je deel uitmaakt van onze Triasfamilie en hopelijk bouw je nog vele jaren in goede gezondheid mee aan de plannen die we hebben qua voetbal bij onze vereniging.

Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Delen:

Scroll naar boven