FC Trias boekt overwinning in het verre Vasse

FC Trias speelde op zondag 16 april de verste uitwedstrijd in haar 3e klasse A. 80 km van Winterswijk trad men aan in Vasse tegen de plaatselijke SV Vasse. En met Vasse had men nog een appeltje te schillen. In de thuiswedstrijd schoot Vasse in de 92e minuut destijds de 2-2 binnen waardoor de 1e periode naar Barbaros ging en niet naar FC Trias.

Precies klokslag 14.00 uur trapte Vasse af voor aanvang van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat er op deze knollentuin goed voetbal niet mogelijk was. Lange ballen was het devies en proberen de 2e ballen te winnen. Vasse begon met 5 mensen achterop en FC Trias had het er in het begin lastig mee. Alle ballen werd lang gespeeld op de nr 9 en vandaar uit probeerde men tot kansen te komen. Echte grote kansen kreeg men niet maar het fysieke van de thuisclub daar had FC Trias niet echt een antwoordt op. In de 28e minuut leek de thuisclub op voorsprong te komen. En vrije bal werd haarscherp de 16 in gedraaid. Bij de 2e paal werd de bal ingekopt en Mathijs was geklopt. Echter dit gebeurde in buitenspel positie waardoor de scheidsrechter niet anders kon beslissen dan het vlagsignaal over te nemen en de treffer terecht af te keuren. 4 minuten later was het wel raak maar nu aan de andere kant. Een vrije trap werd door Cornelis langs de muur geschoten en de keeper zag er niet goed uit maar FC Trias kwam wel op 0-1 voorsprong. 4 minuten later werd het zelfs 0-2. Nu werd een schot van FC Trias matig verwerkt door de keeper en goudhaantje Cornelis was er als de kippen bij om de 0-2 op het scorebord te zetten. Dat de grensrechter van Vasse voor buitenspel vlagde was een lachertje en gelukkig had de scheidsrechter het wel goed gezien. Daarna leek FC Trias met deze voorsprong te gaan rusten maar de spits van Vasse dacht daar duidelijk anders over. Balverlies van FC Trias op het middenveld werd direct diep weggelegd. Kaj was de spits te snel af maar deze trok Kaj overduidelijk aan de arm naar de grond. De scheidsrechter deed er niets op uit en de spits liet Mathijs verbouwereerd achter. 1-2 was tevens de ruststand.

FC Trias werd in de rust gewaarschuwd voor de vechtlust van de thuisclub en ze zouden daar een schepje bovenop doen. En dat leek na 2 minuten direct beloond te worden maar de inzet van de rechtsbuiten ging aan de verkeerde kant langs de paal. In de daarop volgende fase was Vasse wel wat meer in bal bezit maar alle lange ballen waren een prooi voor de achterhoede van FC Trias en anders was Mathijs iedereen de baas. FC Trias kwam in de 58e minuut op een 1-3 voorsprong. De prima in gevallen Melvin K was de doelpunten maker na goed werk van Antoine. Daarna was Vasse het kwijt en leek men er niet meer in te geloven zeker nadat Mathijs een bal uit de kruising plukte. FC Trias gaf niet veel meer weg maar had het wel lastig met de cornerballen die perfect door de aanvoerder werden genomen. Uit één van deze corners was het wederom de spits die in vrije positie de 2-3 liet aantekenen. Met nog 3 minuten op de klok geloofde de thuisploeg er weer in en gooide alles naar voren. En weer kreeg Vasse nog een laatste corner te nemen. Weer was de aanvoerder de aangewezen speler die deze nam. Nu was het niet goed genomen en FC Trias counterde. Invaller Martijn was iedereen de snel af en maakte geen fout alleen voor de keeper en besliste de wedstrijd definitief 2-4.

FC Trias behaalde een belangrijke overwinning. Een prima team prestatie. Komende zondag thuis tegen MVV’29. FC Trias heeft daar nog iets goed tegen te maken na de 4-0 nederlaag.

Scroll naar boven