In Memoriam Felipe Trejo

Vandaag, vrijdag 9 augustus ontvingen wij het droevige nieuws dat ons lid en onze gerespecteerde vrijwilliger Felipe Trejo vanmorgen op 81-jarige leeftijd is ingeslapen in het bijzijn van zijn naaste familie.

Het afgelopen jaar werd de kanker steeds agressiever en aan het begin van dit jaar bleek verdere behandeling helaas zinloos. Maar hij bleef tot het laatst vechten om er ‘bij te blijven’. De ‘Fortuna-reünie’ in mei was nog zo’n hoogtepunt waar hij, voor zover mogelijk, nog enorm van kon genieten. Tegelijkertijd waren vele ‘Fortunezen’ blij hem nog te ontmoeten. En zo kennen wij hem. Een kleine gentleman, altijd goed gemutst en optimistisch, altijd geïnteresseerd in de ander, maar natuurlijk ook altijd een mening over voetbal. En kom niet aan ‘zijn Real Madrid’.

Felipe is geboren op 14 oktober 1937 in het kleine Zuid-Spaanse dorp Guadalcazar. Het dorp had geen voetbalclub dus het voetballen heeft hij geleerd van zijn oudere broers. Als 17-jarige verliet Felipe het ouderlijk huis om in Barcelona in de textiel te gaan werken. Zelfs hier bleef hij supporter van Real Madrid. In 1961 emigreerde hij naar Nederland, naar Winterswijk, om hier werk te vinden in de textiel. In die tijd trouwde hij maar voor de bruiloft ging hij op vakantie naar Spanje. Hij was enorm trots op zijn gezin met zijn beide zonen en heeft zich als Spanjaard geweldig ingeburgerd in de Nederlandse samenleving. Hoewel hij aan het Nederlandse klimaat niet echt kon wennen: “Ik heb het hier altijd een beetje koud”.

Met een aantal andere Spanjaarden werd hij lid van de voetbalclub Fortuna: in die tijd een logische keuze, want als je katholiek was ging je naar een katholieke club. We kennen hem vooral als leider van diverse elftallen, als scheidsrechter bij de jeugd en de lagere elftallen en de laatste jaren natuurlijk vooral als een betrokken en toegewijd vrijwilliger bij FC Trias. Als scheidsrechter herinneren we ons, dat hij bij de jeugd de wedstrijd rustig stil legde, als hij zag dat een pupil de veters van de voetbalschoen los had.

We wensen de familie heel veel sterkte bij het verlies van hun echtgenoot, vader, schoonvader en opa!

Bestuur, leden en vrijwilligers van FC Trias

Scroll naar boven