In the spotlight: Francisca en Wenke

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of bijzonder team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Nu de eerste activiteiten weer gepland staan is het een mooi moment om deze keer Wenke Wullink en Francisca Klanderman (activiteitencommissie) in the Spotlight te zetten!

 Natuurlijk draait het bij FC Trias om het voetbal, maar zonder gezelligheid daar omheen, wordt het allemaal wel wat saai. Onze activiteitencommissie organiseert daarom het gehele jaar door verschillende activiteiten voor zowel onze jeugd als onze senioren. Het is inmiddels heel logisch en normaal dat er ieder jaar zo’n vol programma is. Toch komt er echt wel het een en ander kijken bij de organisatie van deze activiteiten. Het vastleggen van data, locaties, uitdelen van briefjes, (via de leiders) zorgen voor aanmeldingen en vervolgens het controleren van alle aanmeldingen.

Natuurlijk moet er zo links en rechts ook wel eens een keer wat nieuws bedacht worden. Ieder jaar proberen de dames wel wat kleine dingen te veranderen of toe te voegen aan het programma. Succesnummers zoals Sinterklaas, de bioscoop of het bezoek aan Megapret zijn gewoon te leuk om niet meer te organiseren. Een paar jaar terug is het FIFA-toernooi toegevoegd, een gouden zet in deze tijd van (online) gamen. Daarnaast is een paar jaar geleden gestart met de steeds populairder wordende Ladiesnight. Een avond die zeker niet mag ontbreken bij FC Trias met zo’n grote vrouwenafdeling. 

De klapper van het jaar voor de jeugd is toch wel het jeugdkamp. In de basis heb je hier niet veel voor nodig. Een paar tenten, leuke spelletjes en hopen op mooi weer. Als iedereen aan het eind met witte snoetjes en slaperige ogen weer vertrekt, dan weet je gewoon: volgend jaar weer!

Bekostigen van activiteiten

Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd aan de deelnemers. Deze eigen bijdrage kan de commissie laag houden, omdat ieder jaar weer alle leden op pad gaan om zoveel mogelijk artikelen te verkopen voor de Kerstactie. Ook deze komt (met hulp van Hans Dulfer) uit de koker van Francisca en Wenke. De opbrengst van deze actie wordt in zijn geheel gestort in de pot van de activiteitencommissie.

Wenke en Francisca: namens iedereen heel erg bedankt voor alle tijd en energie die jullie in de organisatie steken! En…ga vooral nog even door zo!