In the spotlight: Jan Winkelhorst

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of bijzonder team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Deze keer in the Spotlight: Jan Winkelhorst!

Jan is wederom zo’n geweldig voorbeeld van iemand die al jarenlang meeloopt binnen het verenigingsleven, zo ook bij FC Trias. Jan is begonnen als verzorger bij Spcl. Kotten waar hij niet alleen de pijntjes weg masseerde maar ook een luisterend oor had voor iedere speler.

Zijn medische kennis bracht hij ook mee naar FC Trias, zo was hij de man achter de aanschaf van een AED op ‘t Huitinkveld en zorgde hij voor de opleiding van het gebruik er van. Bovendien controleert hij nog regelmatig of de diverse verbandtrommels nog voorzien zijn van de noodzakelijke verbandspullen.

Ook is hij één van die vele trouwe toeschouwers die naast thuiswedstrijden, ook bij uitwedstrijden, ongeacht de afstand, samen met Jan en Sientje Kruisselbrink, bijna altijd aanwezig is. Bij thuiswedstrijden wordt er trouwens altijd gespeeld met een bal die door Jan is verkocht aan een sponsor, vaak zelfs meer dan één per wedstrijd. Tijdens de wedstrijden leeft hij altijd volop mee, maakt het met de nodige oohh’s & aahh’s altijd extra spannend langs de zijlijn en heeft daarbij het hoogste woord, ook over niet voetbalaangelegenheden.

Na elke thuiswedstrijd is Jan te vinden in de kantine, niet alleen om het standenbord bij te werken, maar ook nog even, op zijn manier, de wedstrijd te evalueren. Door de week is hij ook regelmatig te vinden op ‘t Huitinkveld waar hij allerlei (schoonmaak-)klusjes verzorgd en daarnaast ook om op woensdagmiddag een kaartje te leggen.

Jarenlang was Jan als postbode op pad in Winterswijk en is hij daardoor een soort lopend postcodeboek geworden. Dat hij alle adressen makkelijk weet te vinden komt jaarlijks prima van pas bij de bezorging van de presentatiegidsen en het rondbrengen van de donateurskaarten. Een geweldige klus waar Jan zijn handen niet voor omdraait.

Jan, we hopen en gaan er van uit dat jij je nog jarenlang blijft inzetten voor FC Trias! Bijvoorbeeld ook bij thuiswedstrijden met je warme ontvangst in het kassahok waarbij je met iedere gast een praatje maakt, al was het alleen al om ze te wijzen op de verloting voor de jeugd. Uiteraard hopen we nog jarenlang “Kom op Trias” en “Scheidsrechter tijd” te horen bij wedstrijden van het eerste elftal.

Scroll naar boven