In the spotlight: Ronald Silooy

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of bijzonder team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. En ondanks dat we elkaar al even niet ontmoeten op ‘t Huitinkveld, blijven we dankbaar voor onze talloze vrijwilligers die zich inzetten. Deze keer in the spotlight: Ronald Silooy!

Voor wie Ronald (nog) niet kent…. Onderstaande quotes zijn alleszeggend: een heel bijzonder en gewaardeerd persoon binnen FC Trias!

“Ik ken Ronald als een voetbal liefhebber pur sang. Als speler een technicus met een geweldig inzicht. Als jeugdtrainer altijd oog voor de schoonheid van het spel en de ontwikkeling van de spelers centraal stellend. Als mens bescheiden, intelligent, betrouwbaar, loyaal en gedisciplineerd. Ik hoop je snel weer rondom de velden te ontmoeten mijn vriend. Kunnen we weer oeverloos over voetballen en het leven ouwehoeren.” (Eric van Zutphen, Hoofd Jeugd Opleidingen en oud voetballer)

“Ik heb Ronald leren kennen als trainer toen ik bij hem in de E1 kwam voetballen. Ik was toen 10 jaar oud. Ik had meteen een klik met Ronald, omdat Ronald heel fijn is in de omgang en weet hoe je een persoon moet benaderen. Ronald is echt een tactisch meesterbrein en een trainer met veel inzicht. Ook is Ronald een zeer gedreven trainer met veel passie/beleving voor het voetbal die veel van zijn speler eist, maar ook veel investeert in een speler. Ik heb als speler, maar ook als trainer heel veel geleerd van Ronald. In 6 jaar heeft Ronald mij alle kneepjes van het trainerschap en mij laten inzien hoe leuk “het trainerschap” is. Ik vond de samenwerking met Ronald heel erg prettig, ook ben ik hem hier heel dankbaar voor. Ronald is een zeer betrouwbaar, loyaal, bescheiden en vooral vriendelijk persoon! Ronald heeft een heel groot hart voor voetbal en mensen. Ronald geeft nooit op en gaat ervoor. Dat was met voetbal al zo en nu kun je dat ook terugzien in zijn revalidatie. Ronald je bent een toptrainer en een geweldig persoon met power en doorzettingsvermogen vriend. “ (Jarmo Zweerink, speler Heren 1 en trainer JO 13-1)

“Ronald is een voetbaldier. Eerst zelf als voetballer en later als jeugdtrainer en ook als ad interim van ons eerste. In die hoedanigheden heb ik hem meegemaakt als tegenstander, leider en assistent. Ronald is een zeer prettig persoon in de omgang, fanatiek, veeleisend van zichzelf en zijn team is heilig voor hem. Maar altijd alles op een sportieve basis. Door zijn fanatisme en vechtlust heeft hij tijdens zijn revalidatie veel mensen versteld doen staan. En hij zal doorstrijden totdat hij, net als in het voetbal, het maximale eruit heeft gehaald. Ik hoop dat Ronald weer snel binnen onze vereniging actief zal zijn.” (Ronald Ubbink, voormalig assistent-trainer Heren 1, oud voetballer)

“Ik heb Ronald leren kennen als een bevlogen, prettige, fanatieke collega trainer die veel “eiste” van zijn spelers, maar ze daar ook HEEL VEEL voor teruggaf. En hij zorgde dat de spelers zich onder zijn hoede goed konden ontwikkelen en de trainers na hem kregen spelers met een goede basis. Ook zijn denkwijze hoe met de jeugdspelers om te gaan sprak mij altijd erg aan en tijdens die gesprekken kwamen we dan ook tot de conclusie dat een vereniging als FC Trias een Jeugd Technische Commissie nodig had wat in samenspraak met het toenmalige jeugdbestuur gerealiseerd werd. Enkele jaren later was hij er een groot voorstander van om de jeugdafdeling uit te breiden met een HJO en zo gingen we dan ook samen in gesprek met Eric van Zutphen. Ronald, een voetbaldier in hart en nieren, een echte Triasist zoals hij een paar jaar geleden liet zien door een tijdelijke overstap te maken van de jeugd naar het 1e die hij vervolgens behoedde voor een degradatie. Ik hoop dat we hem snel weer op ‘t Huitinkveld kunnen begroeten, waar we hem gigantisch missen.” (André Pelle, penningmeester FC Trias en voormalig voorzitter Jeugd Technische Commissie)

“Voor mij een onvergetelijk seizoen met Ronald en de jongens. Man met het hart op de juiste plaats. “Streng” op zijn tijd tegen de jongens, maar hij was o zo gek op ze. Vraag de jongens naar hun favoriete trainer en de naam Ronald wordt steevast genoemd. Voor mij alleen maar topherinneringen met hem. Top gast, aan zijn normen en waarden zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.”  (Jarno Wassink, voormalig leider)

“Ronald Silooy, als trainer; stelregel bij Ronald is altijd teamspirit. Zoals hij altijd zegt “heb ik geleerd in Duitsland evenals het schnaps drinken”. Verwacht van de spelers uiterste inzet, beleving en concentratie. Goed is niet goed genoeg. Daartegenover wil hij alles wel voor de jongens regelen, zowel in als om het veld. Betrokken! Toen ik begon als jeugdvoorzitter hadden André en hij al een aantal malen gesproken en plannen om een technische commissie op te zetten en vorm te geven. Zogezegd is dat gebeurd. Veel kennis behouden voor de vereniging. Als mens zorgzaam, betrokken en integer (kan niet tegen onrecht), maar bovenal een gezellige kerel en een prachtmens. Staat (ook nu tijdens zijn herstel) erg positief maar wel reëel in het leven. Zoekt altijd naar mogelijkheden. Heeft er mede voor gezorgd dat we niet zijn gedegradeerd een aantal jaren geleden.” (Bart Berenschot, voorzitter FC Trias en voormalig leider)

“Als Molukkers onder elkaar ken ik Ronald al mijn hele leven, gek genoeg hebben we nooit met elkaar gespeeld op het veld, alleen met toernooien. We hebben wel echt veel wedstrijden, nog niet zolang geleden ook met ons 50+team, samen in de zaal gespeeld. Ronald is wat dat betreft een echte voetballiefhebber, op het veld of in de zaal. Als (jeugd)trainer ken ik Ronald omdat we vaak over voetbal hebben gesproken en met name over de ontwikkelingen van spelers die hij onder zijn hoede heeft gehad. En de gesprekken in de tijd dat hij Trias 1 toch voor degradatie behoedde. Een trainer en persoon die in alle opzichten bij FC Trias past en hoort. Hopelijk zien we Ronald snel terug op het voetbalveld.” (Robert Johannis, assistent trainer Heren 1 en teamgenoot 50+ team zaalvoetbal)

“Ronald is zonder twijfel de man en trainer met de beste balans in alles. Als het nou gaat over trainen was er de perfecte balans tussen humor en concentratie. Iets om nooit te vergeten.” (Yannick van de Graaf, speler JO19-4 en trainer JO12-2G )

“Ronald was altijd ontzettend fanatiek en kon goed met iedereen opschieten. Hij zorgde er altijd voor dat we wilden winnen. Ik weet nog dat hij ooit na een slechte wedstrijd die we wel wonnen, zei: “Als je elke wedstrijd met 1-0 wint, ben je kampioen.” (Bram Berenschot, speler JO17-1 en assistent trainer JO13-1)

“Ronald is een top gozer, met een hart van goud. Je kan altijd met hem lachen en er ook serieus mee overweg.” (Lars Wassink, speler JO17-1)

“Ik heb 2 seizoenen met veel plezier onder leiding van Ronald gevoetbald. Dat waren de seizoenen waar ik het meeste heb geleerd op het gebied van techniek, tactiek en spelinzicht. Ook na die twee seizoenen verloor Ronald ons niet uit het oog, hij is altijd oprecht geïnteresseerd in ons. Kortom echt een topper op èn buiten ‘t veld.” (Brian Oude Heuvel, speler JO17-1 en assistent trainer JO13-1)

“Ronald was een leuke en fanatieke trainer die altijd een leuke sfeer in het team bracht. Maar buiten dat haalde hij het maximale uit elke speler en dat maakte hem echt een klasse trainer.” (Aakash Thambithurai, speler JO17-1 )

Ronald is al ongeveer 20 jaar zeer actief binnen FC Trias. Na zijn eigen voetbalcarrière bij diverse clubs in de Euregio, is hij bij FC Trias begonnen met het trainen van de pupillen. Onder zijn vleugels leerden de pupillen niet alleen de technische en tactische kneepjes, hij bracht ze ook de juiste mentaliteit en teamspirit bij. Dat teamgevoel begon iedere jaar al met de door Ronald speciaal aangeschafte trainingsshirtjes voor “zijn jongens”. Ieder seizoen bouwde hij samen met de jongens en ook hun ouders aan een volwaardig team. Aan het eind van het seizoen liet hij ze met trots, maar ook met pijn in zijn hart, gaan om vervolgens met zijn “nieuwe” talenten opnieuw te gaan bouwen. Jaar in, jaar uit met hart en ziel.  Nog steeds zien we deze overgebrachte passie en het enthousiasme terug bij zijn voormalige pupillen in Heren 1, 2 en diverse selectieteams.

In het voorjaar van 2018 maakte hij een verrassende move. Hij schoot toen de mannen van Heren 1 te hulp. Als een echte kapitein leidde hij het elftal uit de gevarenzone en bleven zij gespaard van degradatie.

Ronald is ook mede initiator van de Jeugd Technische Commissie binnen FC Trias. Op dit moment bekleedt hij de functie van adviseur jeugd voetbal technische commissie en verzorgt hij samen met Eric van Zutphen de talententraining. Daarnaast is Ronald heden ten dage trainer van de pupillen van onze Oosterburen, namelijk SpVgg Vreden. Niet alleen bij FC Trias is Ronald namelijk erg geliefd en gewild. Bij diverse clubs, ook “über die Grenze” is “der Ronnie” een zeer gewaardeerd persoon en trainer.

Helaas is Ronald afgelopen juni getroffen door een zwaar herseninfarct. Na een intensief revalidatietraject is hij inmiddels weer thuis, van waaruit hij verder werkt aan zijn herstel. Ronald heeft ongelooflijke stappen in zijn herstel weten te maken. Ook hier zien we zijn drive en winnaarsmentaliteit weer terug.

Ronald we missen je allemaal en zien uit naar het moment dat je weer je eerste bezoek op ‘t Huitinkveld kunt afleggen. We wensen jou een voorspoedig herstel en uiteraard het allerbeste voor 2021 toe.

 

 

Scroll naar boven