IN THE SPOTLIGHT: Scheidsrechters!

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of bijzonder team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Deze keer in the Spotlight: de scheidsrechters! Daarbij speciale aandacht voor Wessel ten Damme en Marije Navis.

Zonder hen geen wedstrijd die in goede banen geleid kan worden. Zonder hen kan de wedstrijd überhaupt niet beginnen. Elke voetballer is het weleens oneens met beslissingen, maar toch worden ze gerespecteerd. Zij laten je genieten van de sport, spelend of kijkend. De scheidsrechters zijn onmisbaar in het voetbal. Binnen onze vereniging zijn er vele (jeugd)leden die geregeld een wedstrijd fluiten. Zij staan met veel plezier op het veld. Vanuit deze groep scheidsrechters willen wij twee leden extra in het zonnetje zetten.

Allereerst Marije Navis. Zij heeft tot en met haar 14e gevoetbald bij Fortuna, is daarna even gestopt om vervolgens op haar 16e weer te beginnen bij Sc Meddo. Toen ze de leeftijd van 20 bereikte, is ze overgestapt naar FC Trias. Door een schouderblessure heeft zij moeten stoppen met voetbal, maar bleef actief binnen de vereniging. Een tijd lang is ze leider geweest van Vrouwen 1 en begonnen met fluiten. Eerst bij de pupillen en nu bij veel verschillende wedstrijden. Sinds dit seizoen heeft ze zich echt gericht op het fluiten.

Daarnaast is daar Wessel ten Damme. Als voetballer begonnen bij de Fjes en begonnen met fluiten bij de mini’s op zijn 10e. Wessel viel op door zijn gedrevenheid en is daarna langzaam ingezet om wedstrijden van de E- en F-jeugd te fluiten. Omdat hij het fluiten zo leuk vindt, heeft hij vorig seizoen zijn KNVB scheidsrechters diploma gehaald, tevens zijn laatste jaar als voetballer. Vanaf dit seizoen is hij volledig aan het fluiten voor de KNVB en voetbalt hij niet meer.

Wessel en Marije zijn twee voorbeelden van fanatieke scheidsrechters binnen onze vereniging die met plezier op het veld staan. Wij hopen dat ze nog lang zo fanatiek blijven en daarmee een voorbeeld zijn voor vele leden!

Scroll naar boven